Ιταλία: Ο κορωνοϊός αναβάλλει το καρναβάλι - «Μείνετε στα σπίτια σας»

Ψάχνουν κτίριο για να θέσουν σε απομόνωση 250 άτομα

Οι δημοτικές αρχές αποφάσισαν να αναβάλουν τους εορτασμούς για το καρναβάλι στην κωμόπολη Καστιλιόνε Ντ΄'Αντα της Ιταλίας, εκεί όπου ζούσαν τρεις από τους έξι Ιταλούς που βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό.Τα σχολεία και τα καφέ μπαρ της περιοχής θα παραμείνουν κλειστά τουλάχιστον μέχρι και την επόμενη Δευτέρα.  

Ένας Ιταλός βρέθηκε θετικός στον νέο κοροναϊό, ανακοίνωσαν νωρίς σήμερα το πρωί οι αρχές της Λομβαρδίας. Ο 38χρονος άνδρας διακομίστηκε σε νοσοκομείο της πόλης Κοντόνιο όπου διενεργούνται επιπλέον ιατρικοί έλεγχοι, πρόσθεσαν. Αυτό είναι το τέταρτο κρούσμα του νέου κοροναϊού στην Ιταλία, μετά από δύο Κινέζους τουρίστες και έναν άλλο Ιταλό.

Μείνετε στα σπίτια σας κι αν έχετε συμπτώματα καλέστε την ειδική γραμμή

Παράλληλα, ο δήμαρχος της κωμόπολης και του διπλανού χωριού Κοντόνιο, στη Λομβαρδία, ζήτησαν από τους πολίτες να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους αυστηρά και μόνο στις απολύτως απαραίτητες. Επίσης απηύθυναν έκκληση στους  κατοίκους, σε περίπτωση που παρουσιάσουν δύσπνοια ή πυρετό να μη μεταβούν στα επείγοντα περιστατικά των νοσοκομείων, αλλά να καλέσουν την δωρεάν ειδική τηλεφωνική γραμμή που έχει ενεργοποιήσει η κυβέρνηση.  

Κορωνοϊός:Ξεκίνησε ο επαναπατρισμός των δύο Ελλήνων από το Diamond Princess

Θέλουν να θέσουν σε απομόνωση 250 άτομα που ήρθαν σε επαφή με τους 6 ασθενείς

Η ιταλική Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας την ώρα αυτή προσπαθεί να εντοπίσει ένα κατάλληλο κτίριο για να μπορέσουν να τεθούν σε προσωρινή απομόνωση περίπου 250 άνθρωποι, οι οποίοι ήρθαν σε επαφή με τους έξι ασθενείς. Οι Ιταλοί επιστήμονες, τέλος, τονίζουν ότι από σήμερα μπαίνουμε σε μια νέα φάση, από τη στιγμή που και οι έξι νέοι ασθενείς δεν είχαν επισκεφθεί την Κίνα αλλά όπως όλα δείχνουν μολύνθηκαν από τον ιό στην Ιταλία. 

Λοιμωξιολόγος στο Diamond Princess: «Ποτέ δε φοβήθηκα περισσότερο!»

Κίνα: Δεν έχει έρθει ακόμη το σημείο καμπής του ξεσπάσματος της επιδημίας

Το σημείο καμπής του ξεσπάσματος του κορωνοϊού στην Κίνα δεν έχει έρθει ακόμη και η κατάσταση στην επαρχία Χουμπέι παραμένει σοβαρή και περίπλοκη, μετέδωσε σήμερα η κρατική τηλεόραση επικαλούμενη συνεδρίαση του Πολιτικού Γραφείου της Κεντρικής Επιτροπής του Κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος υπό την προεδρία του προέδρου Σι Τζινπίνγκ.

Οι επιπτώσεις από το ξέσπασμα του κορωνοϊού στην οικονομία της Κίνας είναι εμφανείς, αλλά η μακροπρόθεσμη βελτιούμενη δυναμική της οικονομίας δεν θα αλλάξει, ανέφερε. Η κυβέρνηση θα αποκρούσει συστημικούς οικονομικούς κινδύνους, είπε ακόμη.
 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top