Σπαράζει 9χρονος θύμα bullying: «Δώσε μου ένα μαχαίρι να πεθάνω τώρα»

Συγκλονίζει το βίντεο που ανήρτησε η μητέρα του

Βίντεο που «ραγίζει» καρδιές ανήρτησε στο Facebook η μητέρα του 9χρονου Κουάντεν από την Αυστραλία. Το ανήλικο αγόρι, το οποίο πάσχει από νανισμό, κλαίει με λυγμούς εξαιτίας του καθημερινού bullying που δέχεται από συμμαθητές του. 

«Θέλω να πεθάνω τώρα αμέσως. Δώσε μου ένα μαχαίρι και θα το κάνω» ακούγεται να λέει ο 9χρονος στο βίντεο με δάκρυα στα μάτια.

Το αγόρι γεννήθηκε με αχονδροπλασία, μια κυρίαρχη γενετική διαταραχή που προκαλείται από τον νανισμό και χαρακτηρίζεται από ασύμμετρο ανάστημα και μεγάλο κεφάλι με προεξέχον μέτωπο. 

Η μητέρα του πήγε να τον πάρει από το σχολείο του Μπρίσμπεϊν την Τετάρτη και είδε με τα μάτια της έναν συμμαθητή του να τον κοροϊδεύει για το ύψος του.

Όταν έφτασαν στο αμάξι, ο Κουάντεν άρχισε να κλαίει σπαρακτικά και να λέει πως θέλει να πεθάνει. Η μητέρα τον βιντεοσκόπησε με σκοπό να περάσει ένα μήνυμα στη διεθνή κοινότητα. Μέσω της ανάρτησής της, παροτρύνει και άλλους γονείς να αναλάβουν δράση ενάντια στον σκληρό εκφοβισμό που δέχεται ο Κουάντεν.

«Μόλις πήρα τον γιο μου από το σχολείο και είδα με τα μάτια μου το bullying που δέχεται. Θέλω όλοι να ξέρουν, γονείς, εκπαιδευτικοί και δάσκαλοι ποιο είναι το αποτέλεσμα του εκφοβισμού» ακούγεται να λέει.

«Το μόνο που χρειάζεται για να γίνει το κακό είναι άλλη μια φορά. Και μετά αναρωτιόμαστε γιατί τα παιδιά αυτοκτονούν» συνέχισε η ίδια. Όπως εξηγεί στο βίντεο, ο γιος της βιώνει καθημερινά κάτι τέτοιο και συχνά σκέφτεται ότι θέλει να πεθάνει.

Διάσημοι στο πλευρό του 9χρονου Κουάντεν

Το σπαρακτικό βίντεο έφτασε πολύ γρήγορα τις 18 εκατομμύρια προβολές και έχει προοκαλέσει έντονη συγκίνηση στην κοινή γνώμη.

Αστέρες του ποδοσφαίρου, ηθοποιοί αλλά και παιδιά από όλο τον κόσμο εξέφρασαν την υποστήριξή τους στην Μπέιλς και τον Κουάντεν, δίνοντας δύναμη και μιλώντας και για δικές τους εμπειρίες.

Ο πρωταγωνιστής των X-Men, Χιού Τζάκμαν, είπε «Κουάντεν είσαι δυνατότερος από ότι νομίζεις. Έχεις έναν φίλο, εμένα. Οπότε ας είμαστε όλοι ευγενικοί μεταξύ μας, το bullying δεν είναι ΟΚ».

«Αυτό είναι ένα από τα πιο σκληρά βίντεο που έχω δει» έγραψε ο μπασκετμπολίστας, Ένες Καντέρ.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top