Αυτός είναι ο ακροδεξιός μακελάρης της Γερμανίας

Σκότωσε τη μητέρα του και μετά αυτοκτόνησε

Ένας 43χρονος Γερμανός, με ακροδεξιές πεποιθήσεις, ο Tobias R. Είναι ο δράστης των δύο επιθέσεων σε μπαρ της πόλης Χανάου στην Έσση της Γερμανίας. 

Μακελειό στη Γερμανία: Ακροδεξιός ο φερόμενος δράστης

Ο Tobias R. το βράδυ της Τετάρτης άρχισε να «γαζώνει» με το όπλο του ανυποψίαστους θαμώνες μπαρ με ναργιλέδες, σκοτώνοντας εννέα ανθρώπους, οι περισσότεροι τουρκικής καταγωγής. 

Ο μακελάρης τραυμάτισε άλλους πέντε και στη συνέχεια επέστρεψε στο σπίτι του, όπου σκότωσε τη μητέρα του και μετά αυτοκτόνησε. Η αστυνομία τον βρήκε να κείτεται νεκρός δίπλα από το άψυχο κορμή της μητέρας του. 

‘Ηθελε να εξοντωθούν όσοι δεν μπορούν να απελαθούν

Ο 43χρονος λίγες μέρες πριν το μακελειό είναι ανεβάσει στο YouTube ένα βίντεο, όπου ήρεμος και ψύχραιμος απευθυνόταν στους Αμερικανούς μιλώντας αγγλικά. Τους καλούσε να «ξυπνήσουν» και να δουν τις γίνεται στη χώρα τους,  κάνοντας λόγο για υπόγειες στοές και ανθρώπους που κακοποιούν παιδιά. 

Ωστόσο, όπως ανέφερε η γερμανική εφημερίδα Bild στην ηλεκτρονική της έκδοση, ο φερόμενος ως δράστης εξέφρασε ακροδεξιές απόψεις σε επιστολή του που βρέθηκε στο σπίτι του. 

Στο κείμενο, σύμφωνα με την εφημερίδα, ο δράστης φέρεται να γράφει ότι πολίτες συγκεκριμένων λαών πρέπει να εξολοθρευτούν, καθώς δεν είναι πλέον εφικτή η απέλασή τους από τη Γερμανία. 

Ο ύποπτος, κατά δημοσιογραφικές πληροφορίες, είχε άδεια κυνηγιού. Τη διερεύνηση της υπόθεσης έχει αναλάβει ο ομοσπονδιακός εισαγγελέας, αναφέρει το Spiegel.

Ποιος είναι ο δράστης των επιθέσεων

Ο 43χρονος γεννήθηκε και μεγάλωσε στην πόλη Χανάου και ζούσε μαζί με την 72χρονη μητέρα του, την οποία σκότωσε, αφού πρώτα σκόρπισε τον θάνατο στους δρόμους της πόλης. 

Το κίνητρο των επιθέσεων του δράστη δεν είναι ακόμα επισήμως γνωστό, διευκρίνισε εκπρόσωπος της αστυνομίας. 

Το χρονικό των επιθέσεων

Όλα έγιναν λίγο μετά τις 22:00 το βράδυ. Η πρώτη επίθεση είχε στόχο θαμώνες που βρίσκονταν έξω από το μπαρ Midnight που έχει ναργιλέδες. Σύμφωνα με την αστυνομία, ένας άνθρωπος τραυματίστηκε σοβαρά σε αυτή την επίθεση, ενώ αυτόπτες μάρτυρες είπαν πως ακούστηκαν περίπου δέκα πυροβολισμοί. 

Στη συνέχεια ο δράστης έφυγε με το αυτοκίνητό του από το σημείο με προορισμό την πλατεία Κουρτ Σουμάχερ στη συνοικία Κέσελστατ. 
Εκεί άνοιξε και πάλι πυρ εναντίον ανυποψίαστων θαμώνων έξω από άλλο μπαρ με ναργιλέδες. 

Συνολικά στις δύο επιθέσεις έχασαν τη ζωή τους εννέα ανθρώπους, οι περισσότεροι κουρδικής καταγωγής. 

Για «αληθινό σενάριο φρίκης» μίλησε η συντηρητική βουλευτής της περιφέρειας Κάτια Λάικερτ, ενώ ο σοσιαλδημοκράτης δήμαρχος της Χανάου, Κλάους Καμίνσκι μίλησε για «φοβερή νύχτα, που θα μας στοιχειώνει για πάρα πολύ καιρό», ενώ προέτρεψε τους πάντες να αποφεύγουν τη «σεναριολογία» και τους κατοίκους να δείξουν «σύνεση».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top