Μακελειό στη Γερμανία: Ακροδεξιός ο φερόμενος δράστης

Έντεκα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε δύο επιθέσεις σε μπαρ

'Εντεκα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και τουλάχιστον άλλοι πέντε τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια δύο επιθέσεων έξω από μπαρ με ναργιλέδες χθες το βράδυ στην πόλη Χανάου στο κρατίδιο της Έσσης. Ανάμεσα στους νεκρούς είναι και ο δράστης των επιθέσεων, ενώ σήμερα το πρωί υπέκυψε στα τραύματά του ένας από τους τραυματίες, η κατάσταση του οποίου ήταν κρίσιμη.

Λίγο πριν τις 22:00 (τοπική ώρα), άνδρες που βρίσκονταν έξω από μπαρ με ναργιλέδες στο κέντρο της πόλης δέχθηκαν πυρά από διερχόμενο αυτοκίνητο. Νεκροί έπεσαν τρεις άνθρωποι, πιθανόν κουρδικής καταγωγής. 

Λίγη ώρα αργότερα, πανομοιότυπη επίθεση έγινε σε δεύτερο τέτοιου είδους μπαρ, όπου βρήκαν τραγικό θάνατο άλλοι πέντε άνθρωποι, τέσσερις άνδρες και μία γυναίκα. 

Ο ιστότοπος της Offenbach-Presse έκανε λόγο και για τρίτη επίθεση, μεταδίδοντας πως ακούστηκαν πυροβολισμοί και σε κεντρική πλατεία της πόλης, ωστόσο οι πληροφορίες δεν έχουν επιβεβαιωθεί.

Νεκρός ο δράστης

Σύμφωνα με τη γερμανική αστυνομία, ο άνθρωπος που κατά πάσα πιθανότητα σκόρπισε τον θάνατο στην πόλη Χανάου βρέθηκε νεκρός μέσα στο σπίτι του. 

Μάλιστα, η ίδια ανακοίνωση αναφέρει πως εκεί βρέθηκε άλλο ένα πτώμα. 

«Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει καμία ένδειξη πως υπήρχαν και άλλοι δράστες», ανέφερε η γερμανική αστυνομία μέσω Twitter.

Τους δύο νεκρούς εντόπισαν μέλη των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας που είχαν αναπτυχθεί στην πόλη και αναζητούσαν τον δράστη ή τους δράστες των επιθέσεων. Η έρευνα που διενεργείται για την υπόθεση, συνεχίζεται. 

Η μεγάλη δύναμη της αστυνομίας που αναπτύχθηκε εσπευσμένα στην πόλη εντόπισε επίσης ένα αυτοκίνητο με πυρομαχικά και γεμιστήρες στο εσωτερικό του, σύμφωνα με τον γερμανικό Τύπο. Ο ύποπτος, κατά δημοσιογραφικές πληροφορίες, ήταν Γερμανός και είχε άδεια κυνηγιού.

Το κίνητρο των επιθέσεων αυτών δεν είναι ακόμα επισήμως γνωστό, διευκρίνισε εκπρόσωπος της αστυνομίας. Ωστόσο, όπως ανέφερε σήμερα η γερμανική εφημερίδα Bild στην ηλεκτρονική της έκδοση, ο φερόμενος ως δράστης εξέφρασε ακροδεξιές απόψεις σε επιστολή του που βρέθηκε στο σπίτι του.

Δείτε ολόκληρο το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top