Πάιατ: «Να προσκληθεί η Τουρκία στο φόρουμ για το αέριο του East Med»

Απειλεί με γεωτρήσεις στην Κρήτη ο Ερντογάν

Έτοιμος να τρυπήσει μέσα στα χαραγμένα ελληνικά οικόπεδα εμφανίζεται ο Ερντογάν, όσο οι Αμερικανοί προσπαθούν να λειτουργήσουν πυροσβεστικά.

Απειλεί ο Ερντογάν: «Θέμα χρόνου η επίθεση στο Ιντλίμπ»

Ο Τζέφρι Πάιατ προσπάθησε να ρίξει τους τόνους, την ώρα που ο Ερντογάν θέλει να παραβιάσει τα ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα νότια της Κρήτης.

«Για αυτό υποστηρίζουμε να προσκληθεί η Τουρκία για να συμμετάσχει στο φόρουμ για το αέριο του East Med το οποίο στοχεύει  να δημιουργήσει μια περιφερειακή αγορά αερίου», δήλωσε οΤζέφρι Πάιατ.

Μήνυμα στην Τουρκία από το Λιτόχωρο με κοινή άσκηση Ελλάδας - ΗΠΑ

«Το καθεστώς που έχουμε κηρύξει στην Μεσόγειο έχει αρχίσει να γίνεται αποδεκτό σιγά σιγά από τις χώρες που παρεμβαίνουν στο θέμα και ιδιαίτερα από την Ελλάδα. Τώρα μετά το «Φατίχ» και το «Γιαβούζ» πήραμε και το τρίτο μας γεωτρύπανο. Είναι ένα γεωτρύπανο έκτης γενιάς που μπορεί να κατεβαίνει σε 11.400 μέτρα βάθος», είπε προκλητικά ο Τούρκος πρόεδρος.

Ερντογάν: Σάλος στην Τουρκία με την πολυτελή ζωή της Εμινέ

Προκλητικό δημοσίευμα τουρκικής εφημερίδας

Το αναθεωρητικό κλίμα πυροδοτεί η φιλοκυβερνητική εφημερίδα «Γενί Σαφάκ», που γράφει «Έτοιμη η άδεια της Κρήτης».

Η πρώτη έρευνα του Όρουτς Ρέι για φυσικό αέριο θα γίνει ανατολικά της Κρήτης στο Οικόπεδο 15, συμφωνία που συνήψε η Τουρκία με τη Λιβύη.

Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της  εφημερίδας, το μισό του τεμαχίου 15 των οικοπέδων Μανιάτη,  είναι εντός της τουρκικής υφαλοκρηπίδας.

Ερντογάν: «Μου είπαν να πάω σε ελληνικό νησί αλλά...»

Έντονος προβληματισμός για το τουρκικό γεωτρύπανο

Έντονο προβληματισμό προκαλεί η είδηση, ότι διαχειριστής του νέου γεωτρύπανου Sertao που αγόρασε η Τουρκία σε δημοπρασία μόλις για 37,5 εκ. δολάρια είναι off shore εταιρεία με έδρα την Κύπρο. H τεχνική διαχείριση του γεωτρύπανου άνηκε στην εταιρεία ΟCEANOS, ενώ ως Manager εμφανίζεται η V-Ships, Offshore στη Λεμεσό.

Προκλητικό δημοσίευμα της Γενί Σαφάκ: «Έτοιμο για Κρήτη το Oruc Reis»

Την ώρα που η Τουρκία ποδοπατά συστηματικά το Διεθνές Δίκαιο, ο Έλληνας βουλευτής Δημήτρης Καιρίδης μιλά για συνδιαχείριση στο Αιγαίο.

«Η Τουρκία ως παράκτιο κράτος στο Αιγαίο και στη Μεσόγειο, έχει δικαιώματα που πηγάζουν από αυτή τη θέση. Ίσως όχι αυτά που πιστεύει, αλλά έχει δικαιώματα  και στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο», δήλωσε ο Δημήτρης Καιρίδης.

Πάντως, η δημιουργία τετελεσμένων σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο από πλευρά Τουρκίας έχει βρει τοίχο από την ισχυρή συμμαχία που χτίζει η Ελλάδα με τους γείτονές της.

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, με τη Μάρα Ζαχαρέα.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top