Μήνυμα στην Τουρκία από το Λιτόχωρο με κοινή άσκηση Ελλάδας - ΗΠΑ

Γιατί αποχώρησαν οι Έλληνες βουλευτές από επιτροπή του ΝΑΤΟ

Οι Τούρκοι πέταξαν και σήμερα πάνω από πέντε ελληνικά νησιά, κάνοντας 39  παραβιάσεις και δύο αερομαχίες με τους Έλληνες πιλότους. Στο Λιτόχωρο, την ίδια ώρα, ελληνικά και αμερικανικά ελικόπτερα έκαναν επίδειξη δύναμης, στέλνοντας ηχηρό μήνυμα αποτροπής στην απέναντι πλευρά του Αιγαίου.

Πλήρωμα ελικοπτέρου των ΗΠΑ στην άσκηση με τις ελληνικές ένοπλες δυνάμεις στο Λιτόχωρο     

ΙΣΧΥΡΟΤΕΡΗ ΑΠΟ ΠΟΤΕ Η ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΣΧΕΣΗ ΕΛΛΑΔΑΣ-ΗΠΑ

«Η σχέση Ελλάδας – ΗΠΑ είναι ισχυρότερη από ποτέ. Η  αμυντική μας συνεργασία και οι   αμυντικοί δεσμοί μας είναι κεντρικό συστατικό. Αυτό που βλέπετε σήμερα δείχνει το πώς δουλεύουμε μαζί» τόνισε ο πρέσβης των ΗΠΑ Τζέφρι Πάιατ.    

«Στέλνουμε μήνυμα ετοιμότητας και αποτροπής» τόνισε από την πλευρά του ο Αρχηγός του ΓΕΣ, αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης. 

ΝΕΕΣ ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΥΠΕΡΠΤΗΣΕΙΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΝΗΣΙΑ

Την ώρα που Έλληνες και Αμερικανοί σκορπούσαν φωτιά και ατσάλι στο Λιτόχωρο, στο Αιγαίο οι Τούρκοι συνέχιζαν τις προκλήσεις τους. Δύο F-16 πέταξαν το πρωί πάνω από τις Οινούσσες και την Παναγιά, ενώ το μεσημέρι άλλα δύο τουρκικά F-16 έκαναν εικονικό βομβαρδισμό πάνω από Λειψούς, Αρκιούς και Αγαθονήσι

ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗΣ : ΔΕΝ ΣΥΜΒΑΔΙΖΟΥΝ ΜΟΕ ΚΑΙ ΥΠΕΡΠΤΗΣΕΙΣ

«Δεν μπορεί να συζητάμε τα ΜΟΕ για να μειωθεί η ένταση όταν την ίδια μέρα γίνονται παραβιάσεις και υπερπτήσεις» σχολίασε από την πλευρά του ο ναύαρχος ε.α. και πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Αποστολάκης.   

Ν. ΔΕΝΔΙΑΣ : Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΑΠΕΙΛΕΙ ΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ ΣΤΗΝ ΑΝ. ΜΕΣΟΓΕΙΟ

Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, που συναντήθηκε σήμερα στη Βηρυτό με την πολιτική ηγεσία του Λιβάνου, κατήγγειλε για μια ακόμη φορά τις παράνομες συμφωνίες Τουρκίας-Λιβύης για τις θαλάσσιες ζώνες. 

Δένδιας από τον Λίβανο: Οι Άραβες αντιδρούν στα νέο-οθωμανικά σχέδια

ΑΠΟΧΩΡΗΣΑΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΑΠΟ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΝΑΤΟ 

Στις Βρυξέλλες, οι Έλληνες βουλευτές που μετείχαν σε επιτροπή της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΝΑΤΟ, προσπάθησαν να αναπτύξουν τις ελληνικές θέσεις για τα προκλητικά μνημόνια της Άγκυρας, τελικά όμως αναγκάστηκαν να αποχωρήσουν, όταν ο Βρετανός προεδρεύων της επιτροπής τους διέκοπτε συνεχώς.  

«Δεν του άρεσαν οι τοποθετήσεις, προφανώς, της ελληνικής πλευράς και διέκοπτε συνεχώς» δήλωσε η βουλευτής της ΝΔ και μέλος της ελληνικής αντιπροσωπείας Μαριέττα Γιαννάκου.  

Δείτε στο βίντεο το ρεπορτάζ του Κώστα Συμεωνίδη για το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star  
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top