Ερντογάν: «Μου είπαν να πάω σε ελληνικό νησί αλλά...»

Τι δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος για το βράδυ της απόπειρας πραξικοπήματος

Δείτε στο βίντεο από το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star, τις προκλητικές δηλώσεις του Τούρκου προέδρου.

Καθώς οι φήμες για μια πιθανή απόπειρα πραξικοπήματος πληθαίνουν στην Τουρκία, αίσθηση προκάλεσε η δήλωση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε ομιλία του σχετικά με το βράδυ του Ιουλίου το 2016.

Προκλητικό δημοσίευμα της Γενί Σαφάκ: «Έτοιμο για Κρήτη το Oruc Reis»

Σύμφωνα με το κυπριακό SigmaLive, ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε ότι το βράδυ της 15ης Ιουλίου, όταν έγινε η απόπειρα πραξικοπήματος, είχε πρόταση να διαφύγει στην Ελλάδα, την οποία όμως αρνήθηκε.  

«Το βράδυ της 15ης Ιουλίου με συμβούλεψαν να πάω σε ένα ελληνικό νησί αλλά εγώ τους είπα "Εγώ σε τούτα τα εδάφη γεννήθηκα, σε τούτα και θα πεθάνω"», είπε ο ίδιος.

Τουρκία-Λιβύη: Η ελληνική αντιπροσωπεία αποχώρησε από τη συνέλευση του ΝΑΤΟ

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, ο Ερντογάν ανέφερε ότι «αν αργούσαμε 10-15 λεπτά ακόμη, τότε θα μας χτυπούσαν εκεί που ήμασταν. Το ελικόπτερό μας απογειώθηκε με διαφορά 10-15 λεπτών και φτάσαμε στο Ντάλαμαν και στη συνέχεια στην Κωνσταντινούπολη».

Μάλιστα, επιτέθηκε στον ηγέτη της αντιπολίτευσης υποστηρίζοντας πως την ώρα που εκείνος αγωνιζόταν κατά των πραξικοπηματιών, ο Κιλιντζάρογλου έπινε καφέ στο σπίτι του. 

Συνεχίζει τις προκλητικές δηλώσεις

Για μία ακόμη φορά ο Τούρκος Πρόεδρος προκαλεί με τις δηλώσεις του, απευθυνόμενος αυτή τη φορά σε βουλευτές του κόμματός του.

Σύμφωνε με το ρεπορτάζ της Άννας Ανδρέου, ο Ταγίπ Ερντογάν φαίνεται ότι ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «Οι εξελίξεις στη Συρία και το Ιντλίμπ μπορεί να γίνουν η αιτία για να θερμανθούν τα νερά της Μεσογείου, ενώ τα Ηνωμένα Έθνη δεν μπορούν να μείνουν αδιάφορα».
 

 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top