Ξεπέρασαν τους 2.000 οι νεκροί από τον κορωνοϊό

Αποβιβάζονται από το Diamond Princess όσοι δεν νοσούν 

Επιβάτες ξεκίνησαν την αποβίβαση από το κρουαζιερόπλοιο Diamond Princess / Reuters

Ο τραγικός απολογισμός της επιδημίας του κορωνοϊού έφθασε τα μεσάνυχτα της Τρίτης τους 2.004 νεκρούς στην ηπειρωτική Κίνα, όπως ανακοίνωσε την Τετάρτη η Εθνική Επιτροπή Υγείας.

Κορωνοϊός: Νεκρός ο διευθυντής του κυριότερου νοσοκομείου της Ουχάν

Άλλα 1.749 νέα κρούσματα του COVID-19 καταγράφηκαν στην κινεζική επικράτεια, εξαιρουμένων των αυτόνομων περιοχών του Χονγκ Κονγκ και του Μακάο, γεγονός που αυξάνει σε 74.185 το σύνολο των ανθρώπων που μολύνθηκαν. 

Στην Κίνα, ο αριθμός των κρουσμάτων είναι σημαντικά μειωμένος, στα 56, για 15η συνεχόμενη ημέρα, εκτός από την επαρχία Χουμπέι όπου και καταγράφονται οι περισσότεροι ασθενείς. Στον υπόλοιπο κόσμο έχουν καταγραφεί περίπου 900 κρούσματα μόλυνσης και μόλις πέντε θάνατοι σε περίπου τριάντα χώρες και περιοχές.

Επικαλούμενος μελέτη του κινεζικού κέντρου ελέγχου και πρόληψης ασθενειών σε 72.000 ανθρώπους, ο διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεέσους επισήμανε προχθές Δευτέρα ότι πάνω από το 80% των ασθενών πάσχουν από ήπια μορφή της ασθένειες που προκαλεί ο COVID-19.

Κατά την ίδια έρευνα, σε ασθενείς ηλικίας ως 39 ετών ο δείκτης θνησιμότητας του ιού παραμένει πολύ χαμηλός, στο 0,2%, ωστόσο αυξάνεται προοδευτικά μεταξύ των ασθενών μεγαλύτερης ηλικίας.

Αποβιβάζονται από το Diamond Princess όσοι δεν νοσούν 

Επιβάτες του κρουαζιερόπλοιου Diamond Princess άρχισαν σήμερα να αποβιβάζονται από το σκάφος έπειτα από δεκατέσσερις ημέρες καραντίνας, όπως διαπίστωσε μια δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου.

Diamond Princess: 99 κρούσματα επιπλεόν πάνω στο κρουαζιερόπλοιο

Αυτοί που άρχισαν την αποβίβαση είναι επιβάτες, οι οποίοι είναι αρνητικοί στον ιό, δεν παρουσιάζουν κανένα σύμπτωμά του, ούτε είχαν επαφή με φορείς του. Πρόκειται για περίπου 500 ανθρώπους.

Η διαδικασία αποβίβασης των υπολοίπων θα έχει ολοκληρωθεί την Παρασκευή και όσοι επιβάτες έχουν μολυνθεί θα διακομιστούν σε νοσοκομεία, σύμφωνα με το ιαπωνικό υπουργό Υγείας.

Το Diamond Princess τέθηκε σε καραντίνα όταν έφθασε στη Γιοκοχάμα, την 3η Φεβρουαρίου. Όταν αποφασίστηκε να τεθεί σε καραντίνα, το κρουαζιερόπλοιο μετέφερε 3.711 επιβάτες και πλήρωμα από 56 χώρες και περιοχές. Το πλήρωμα θα τεθεί εκ νέου σε καραντίνα αφού έχει αποβιβαστεί ο τελευταίος επιβάτης.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top