Τουρκία: Ο φιλόδοξος γαμπρός του Ερντογάν

Το φαραωνικό έργο που ετοιμάζει ο Ερντογάν

Νέο σκάνδαλο με τον γαμπρό του Ερντογάν. Ο Μπεράτ Αλμπαϊράκ, βρίσκεται ξανά στο προσκήνιο των τουρκικών ΜΜΕ καθώς απαγόρευσε στον τύπο να γίνει οποιαδήποτε αναφορά στην αγορά γης που φέρεται να έκανε ο ίδιος κοντά στη  σχεδιαζόμενη Διώρυγα της Κωνσταντινούπολης. 

Πολυμήχανος και φιλόδοξος αποδεικνύεται ο γαμπρός του Ερντογάν, Μπεράτ Αλμπαϊράκ. Το 2017, πρωταγωνιστεί στο σκάνδαλο των paradise papers, φιγουράροντας στην λίστα με off shore στη Μάλτα.

4 χρόνια μετά, ρευστοποιεί τα νεοθωμανικά όνειρα του πεθερού του αγοράζοντας 13 στρέμματα κατά μήκος της σχεδιαζόμενης Διώρυγας της Κωνσταντινούπολης. 

Ακολουθώντας πιστά την τακτική του Ερντογάν, ο Υπουργός Οικονομικών της Τουρκίας, ζητά από το δικαστήριο να φιμώσει τον τουρκικό τύπο σχετικά με το συγκεκριμένο σκάνδαλο και γίνεται.

Το φαραωνικό έργο που ετοιμάζει ο Ερντογάν

Τι είναι όμως  το περιβόητο φαραωνικό έργο που ετοιμάζει ο Ερντογάν; Η κατασκευή της διώρυγας φιλοδοξεί να ενώσει τη Μαύρη Θάλασσα με τη Θάλασσα του Μαρμαρά, παρακάμπτοντας τα Στενά του Βοσπόρου. Το μήκος της υπολογίζεται στα 45 χιλιόμετρα και το πλάτος της στα 250 μέτρα. Θα στοιχίσει περίπου  στα 11 δις δολάρια.

Ως περιβαλλοντικό εφιάλτη με απρόβλεπτες συνέπειες χαρακτηρίζουν επιστήμονες το συγκεκριμένο όνειρο του Ταγίπ Ερντογάν. Κάποιοι υποστηρίζουν πώς απειλεί ακόμη και αρχαιολογικούς θησαυρούς. 

Ο Τούρκος πρόεδρος δεν δείχνει πώς θέλει να κάνει πίσω . Μεθοδεύει το συγκεκριμένο έργο  εδώ και 9 χρόνια υποστηρίζοντας ότι είναι αναγκαίο για την αποσυμφόρηση του Βοσπόρου, ο οποίος, όπως λέει, δεν αρκεί πλέον για να καλύψει τις ανάγκες διέλευσης των μεγάλων εμπορικών πλοίων από τη Μαύρη Θάλασσα στην θάλασσα του Μαρμαρά.


Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top