Ισπανία: 13 νεκροί και τεράστιες καταστροφές από την καταιγίδα «Γκλόρια»

Συγκλήθηκε το Υπουργικό Συμβούλιο

Δείτε στο video του Reuters εικόνες από την καταστροφή που άφησε πίσω της η καταιγίδα Γκλόρια 

Στο έλεος της καταιγίδας «Γκλόρια» βρέθηκε η Ισπανία, με αποτέλεσμα 13 άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους και τέσσερις να παραμένουν αγνοούμενοι. 

Φωτογραφία: Αssociated Press

Το φαινόμενο «χτύπησε» με σφοδρές βροχοπτώσεις, ισχυρούς ανέμους και ψηλά κύματα μεγάλο μέρος της Ισπανίας με αποτέλεσμα να σημειωθούν τεράστιες καταστροφές στη χώρα.

Γέφυρες κατέρρευσαν, σιδηροτροχιές υπέστησαν εκτεταμένες ζημιές, ολόκληρες παραλίες παρασύρθηκαν από τα κύματα.

Φωτογραφία: Αssociated Press

Οι αρχές της Καταλονίας επιβεβαίωσαν τους δύο πιο πρόσφατους θανάτους το βράδυ χθες Πέμπτη. Ένας άνδρας παρασύρθηκε από τα κύματα ενώ ψάρευε, ενώ άλλος ένας βρέθηκε νεκρός μέσα στο αυτοκίνητό του σε περιοχή που πλημμύρισε.

«Νομίζω το σημαντικό αυτή τη στιγμή είναι να είμαστε όλοι ενωμένοι, να δουλέψουμε ο ένας πλάι στον άλλο και να συνεργαστούμε, όπως κάνουμε», είπε ο πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ σε δημοσιογράφους αφού επιθεώρησε με ελικόπτερο περιοχές που επλήγησαν από το κύμα κακοκαιρίας.

Φωτογραφία: Αssociated Press

Η ισπανική εθνική μετεωρολογική υπηρεσία ανέφερε ότι τα φαινόμενα έχουν αρχίσει να υποχωρούν, όμως πάνω από 100 δρόμοι παραμένουν κλειστοί και δεκάδες χιλιάδες μαθητές έχουν υποχρεωθεί να μην πάνε σχολείο.

Φωτογραφία: Αssociated Press

Επισημαίνοντας ότι η Γκλόρια έπληξε την περιοχή σκληρά την ώρα που έκανε προετοιμασίες ενόψει της τουριστικής περιόδου, ο Σάντσεθ εξήγησε πως συγκάλεσε την έκτακτη συνεδρίαση του υπουργικού του συμβουλίου προκειμένου να εξεταστούν μέτρα για την εξομάλυνση της κατάστασης, για να υπάρξουν εγγυήσεις για την ασφάλεια και να ικανοποιηθούν οι άμεσες και οι πιο μεσοπρόθεσμες ανάγκες.

Φωτογραφία: Αssociated Press

Φωτογραφία: Αssociated Press

Φωτογραφία: Αssociated Press

Φωτογραφία: Αssociated Press
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top