Καραβάνι 1.000 μεταναστών κατευθύνεται στις ΗΠΑ

Μεγάλη στρατιωτική δύναμη τους περιμένει στο Μεξικό

Δείτε στο βίντεο του Reuters το ταξίδι των 1.000 μεταναστών από την Ονδούρα προς τις ΗΠΑ.

Περίπου 1.000 μετανάστες έφυγαν σήμερα, Τετάρτη, από την Ονδούρα για τις ΗΠΑ, αψηφώντας τα αυστηρότερα αντιμεταναστευτικά μέτρα στην περιοχή, σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τοπικά ΜΜΕ.

Οι μετανάστες συγκεντρώθηκαν στο Σαν Πέδρο Σούλα, σε απόσταση 270 χλμ. βόρεια της πρωτεύουσας Τεγκουσικάλπα, σύμφωνα με την εφημερίδα και πολλοί από αυτούς κινούνται πεζοί.

Μετεκλογικό χάος στην Ονδούρα - Τουλάχιστον 3 νεκροί

Οι ίδιοι σχεδιάζουν να διασχίσουν τη Γουατεμάλα και το Μεξικό έως τα αμερικανικά σύνορα, ακολουθώντας τα βήματα ενός άλλου καραβανιού που έφυγε επίσης από το Σαν Πέδρο Σούλα το 2018.

Έκτοτε, βέβαια, οι ΗΠΑ έχουν υπογράψει συμφωνίες με το Μεξικό και τη Γουατεμάλα για τον περιορισμό των μεταναστευτικών ροών από την Κεντρική Αμερική.

Το καραβάνι προσφύγων στο Μεξικό και τα γενέθλια μικρής προσφυγοπούλας

Το Μεξικό έχει αναπτύξει χιλιάδες στρατιώτες και αξιωματικούς για να αποτρέψει τους μετανάστες να φθάσουν στα αμερικανικά σύνορα, ενώ οι ΗΠΑ, από την πλευρά τους, στέλνουν πίσω στο Μεξικό τους μετανάστες εν αναμονή της εξέτασης των αιτημάτων τους για χορήγηση ασύλου.

Στο μεταξύ, υπογράφηκε συμφωνία και με τη Γουατεμάλα βάσει της οποίας η χώρα αυτή φιλοξενεί μετανάστες από την Ονδούρα και το Ελ Σαλβαδόρ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top