Το καραβάνι προσφύγων στο Μεξικό και τα γενέθλια μικρής προσφυγοπούλας

Ενδιάμεσες εκλογές αύριο για το Κογκρέσο

Στην Πόλη του Μεξικού έφτασε το καραβάνι μεταναστών της Λατινικής Αμερικής. Εκεί περίμενε μία έκπληξη τη μικρή Βικτόρια, που θα την τονώσει για την τελική πορεία προς το Τέξας. Κι όλα αυτά ενώ αύριο ψηφίζουν στις Ηνωμένες Πολιτείες για να αλλάξουν το Κογκρέσσο. 
«Είμαι πολύ συγκινημένη με όλο αυτό, με ό,τι έκαναν για την κόρη μου», είπε η μητέρα της μικρούλας.

Η Βικτόρια, η μικρή με το ροζ καπέλο, από την Ονδούρα γιόρτασε τα πέντε της χρόνια στους δρόμους. Οι συνοδοιπόροι της, στην πορεία των καταραμένων, της επεφύλαξαν μία έκπληξη: Μία τούρτα...

Το όνειρο είναι φυσικά η Γη της Επαγγελίας, οι Ηνωμένες Πολιτείες οι οποίες προετοιμάζονται πυρετωδώς να υποδεχθούν τα καραβάνια των μεταναστών. Στο Τέξας, την Αριζόνα και την Καλιφόρνια τις τρεις πολιτείες που βρίσκονται στο σύνορα έχουν αναπτυχθεί 7.000 στρατιώτες.
 

Ενδιάμεσες εκλογές αύριο για το Κογκρέσο

Κι όλα αυτά μία μέρα πριν από τις πολύ σημαντικές ενδιάμεσες εκλογές.

«Πρέπει να κερδίσουμε το Κογκρέσσο με δίκαιο τρόπο», τόνισε ο Ντόναλντ Τραμπ.

Το Δημοκρατικό Κόμμα έχει επιστρατεύσει τον Μπαράκ Ομπάμα. Στις εκλογές αλλάζουν όλα τα μέλη της Βουλής. Η Βουλή των Αντιπροσώπων έχει 435 έδρες. Οι Ρεπουμπλικανοί κατέχουν τις 240 και οι Δημοκρατικοί τις 195. Στη Γερουσία θα αλλάξουν οι 35 από τους 100 Γερουσιαστές. Σήμερα οι Ρεπουμπλικανοί έχουν ισχνή πλειοψηφία με 51 Γερουσιαστές.

Σε ισχύ οι οικονιμικές κυρώσεις εναντίον του Ιράν

Μία μέρα πριν από την εκλογική δοκιμασία, ο Τραμπ αποφάσισε να θέσει σε ισχύ τις πετρελαϊκές και οικονομικές κυρώσεις εναντίον του Ιράν.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top