Γαλλία: Πάνω από 200 διαδηλώσεις σε ολόκληρη τη χώρα

Τραυματίστηκαν διαδηλωτές και αστυνομικοί

Βίντεο από τη διαμαρτυρία στο Παρίσι / AP Video 

Περισσότερες από 200 διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν χθες σε ολόκληρη τη Γαλλία κατά της συνταξιοδοτικής μεταρρύθμισης. Οι διαδηλώσεις χαρακτηρίστηκαν από μαζική συμμετοχή. Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι κατέβηκαν στους δρόμους, για να διαμαρτυρηθούν για τα σχέδια του Εμανουέλ Μακρόν. 

Γαλλία: Με απεργιακές κινητοποιήσεις κάνουν ποδαρικό οι εργαζόμενοι

Σύμφωνα με τα συνδικάτα, ο αριθμός των διαδηλωτών έφθασε τους 800.000 στους δρόμους της Γαλλίας, εκτός του Παρισιού. Σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών της Γαλλίας, 452.000 άνθρωποι συμμετείχαν στις διαδηλώσεις κατά της μεταρρύθμισης του συνταξιοδοτικού σε ολόκληρη τη χώρα (περιλαμβανομένων 56.000 διαδηλωτών στο Παρίσι) έναντι 615.000 ανθρώπων (76.000 στο Παρίσι) τη 17η Δεκεμβρίου, 339.000 τη 10η Δεκεμβρίου και 806.000 την 5η Δεκεμβρίου.

Γαλλία: Νεκρό αγόρι στο σύστημα προσγείωσης αεροσκάφους

Στη γαλλική πρωτεύουσα, η συνδικαλιστική ένωση CGT, που ηγείται των κινητοποιήσεων, καταμέτρησε 370.000 ανθρώπους στη διαδήλωση.

Διαδηλωτές καίνε ομοίωμα του Μακρόν στη Λυών / AP Images

Από τις διαδηλώσεις δεν έλειψαν τα επεισόδια. Σύμφωνα με την αστυνομία, 20 διαδηλωτές και 16 αστυνομικοί τραυματίστηκαν, ενώ οι αρχές προχώρησαν σε περίπου 20 προσαγωγές. 

Στιγμιότυπο από τις διαδηλώσεις στη Γαλλία / AP Images

Οι κινητοποιήσεις έχουν προκαλέσει προβλήματα στις μετακινήσεις, τα οποία αναμένονται να συνεχιστούν και τις επόμενες ημέρες.

Ρεπορτάζ: Μαρία Δεναξά

 

 

 

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top