Γαλλία: Νεκρό αγόρι στο σύστημα προσγείωσης αεροσκάφους

Μετά από πτήση από το Αμπιτζάν στο Παρίσι

Αεροπλάνο Airfrance

Το πτώμα ενός παιδιού, ηλικίας περίπου 10 ετών εντοπίστηκε σήμερα το πρωί στο σύστημα προσγείωσης αεροσκάφους της εταιρείας Air France. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, το αεροσκάφος, ένα Boeing 777, είχε απογειωθεί από το Αμπιτζάν της Ακτής Ελεφαντοστού το βράδυ της Τρίτης και προσγειώθηκε στο Παρίσι σήμερα λίγο μετά τις 07:00 το πρωί ώρα Ελλάδος. 

Η εταιρεία σε ανακοίνωσή της επιβεβαίωσε τον θάνατο «ενός λαθρεπιβάτη», χωρίς να αναφέρει την ηλικία του, τονίζοντας όμως ότι πρόκειται για μια «ανθρώπινη τραγωδία».

«Πέραν της ανθρώπινης τραγωδίας, αυτό δείχνει μια σημαντική έλλειψη ασφάλειας στο αεροδρόμιο του Αμπιτζάν», δήλωσε στο AFP πηγή της ασφάλειας της Ακτής Ελεφαντοστού, διερωτώμενη πώς ένα παιδί 10 ετών μπόρεσε να έχει πρόσβαση σε ένα αεροπλάνο και για το ενδεχόμενο να υπήρχε κάποιος συνεργός.

Δεν είναι η πρώτη φορά που λαθρεπιβάτες, κυρίως έφηβοι από την Αφρική, έχουν βρεθεί νεκροί στον χώρο του συστήματος προσγείωσης. 

Η θερμοκρασία πέφτει στους -50 βαθμούς Κελσίου μεταξύ των 9.000 και 10.000 μέτρων, το ύψος στο οποίο πετούν τα επιβατηγά αεροπλάνα.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top