Γερμανία: 7χρονος «Πικάσο» πουλάει τα έργα του για χιλιάδες ευρώ

Μονοπωλεί το ενδιαφέρον στον χώρο της τέχνης

Παιδάκι με μουτζουρωμένα χέρια

Ο επτάχρονος Μίκαϊλ Ακάρ δεν μοιάζει με κανένα αγόρι στην ηλικία του, καθώς αυτό το παιδί θαύμα του εξπρεσιονισμού αναστατώνει εδώ και χρόνια την καλλιτεχνική σκηνή και κερδίζει το κοινό με το χαμόγελό του και την αγάπη του για το ποδόσφαιρο.

Τα μέσα ενημέρωσης τον επονομάζουν «μικρό Πικάσο», έχει γεννηθεί στην Κολωνία και πουλάει τους πίνακές του σε ολόκληρο τον κόσμο, έναντι χιλιάδων ευρώ.

Βέλγιο: Ο 9χρονος «παιδί-θαύμα» παρατά το Πανεπιστήμιο

«Σε ηλικία μόλις επτά ετών, έχει ήδη κάνει όνομα στον κόσμο της τέχνης. Υπάρχει ενδιαφέρον στη Γερμανία, στη Γαλλία και στις Ηνωμένες Πολιτείες», λέει στο Γαλλικό Πρακτορείο ο πατέρας και πράκτοράς του Κέρεμ Ακάρ.

Προσθέτει, επίσης, ότι ανακάλυψε το χάρισμα του γιου του κατά τύχη, αφού του προσέφερε έναν καμβά και μερικά πινέλα για τα τέταρτα γενέθλιά του, καθώς είχε «ήδη αρκετά αυτοκινητάκια και στρατιωτάκια για να παίζει».

Oι τοξικές συνήθειες των γονιών που «βλάπτουν» τα παιδιά

«Ο πρώτος πίνακας ήταν φανταστικός και στην αρχή σκέφτηκα πως τον είχε ζωγραφίσει η γυναίκα μου, αν και δεν είναι καλλιτέχνης. Σκέφτηκα πως ήταν ίσως σύμπτωση, όμως μετά τον δεύτερο και τον τρίτο πίνακά του, ήταν ξεκάθαρο πως έχει ταλέντο», λέει.

Ένα έργο της τελευταίας κολεξιόν του πωλήθηκε πρόσφατα έναντι 11.000 ευρώ προς όφελος της ένωσης για τα παιδιά, που υποστηρίζει ο Μάνουελ Νόιερ, ο σταρ τερματοφύλακας της εθνικής ποδοσφαιρικής ομάδας της Γερμανίας.

Η προσωπική του τεχνική με τα… γάντια του μποξ

Οι πίνακές του με τα εκρηκτικά χρώματα θυμίζουν τον αφηρημένο εξπρεσιονισμό του Αμερικανού Τζάκσον Πόλοκ, ο οποίος είναι ένα από τα είδωλά του, όπως και δύο άλλους καλλιτέχνες που είχαν αναδειχθεί πολύ νέοι: τον Ζαν-Μισέλ Μπασκιά και τον Μάικλ Τζάκσον.

Δείτε στο βίντεο τον 7χρονο να δημιουργεί

Όμως, το παιδί υπερηφανεύεται ότι έχει αναπτύξει το δικό του στυλ: πετάει χρώμα πάνω στον πίνακα χρησιμοποιώντας τα... γάντια πυγμαχίας του πατέρα του.

«Δεν περίμενα να δω από ένα παιδί τέτοια ισορροπία και τέτοια αρμονία στη σύνθεση», είχε πει η βερολινέζα φωτογράφος Αρίνα Ντένικ σε μια παρουσίαση των έργων του αγοριού, που έγινε στα μέσα Δεκεμβρίου στο Βερολίνο.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top