Instagram: Έρχονται αλλαγές - Τι θα πρέπει να προσέχετε στις λεζάντες σας

Επιστρατεύει το εργαλείο της τεχνητής νοημοσύνης

Instagram

Την τεχνητή νοημοσύνη επιστρατεύει το Instagram προκειμένου να ανιχνεύει προσβλητικό ή ακατάλληλο περιεχόμενο στις φωτογραφίες και τα video των χρηστών.

Το δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης το οποίο ανήκει στο Facebook, θα αρχίσει από εδώ και στο εξής να προειδοποιεί τους Instagram users για την «ακαταλληλότητα» ενός video ή μίας φωτογραφίας.

Η ιδέα πίσω από το όλο εγχείρημα είναι να «εκπαιδεύσει» τους χρήστες να σκέφτονται δύο φορές πριν γράψουν μία λεζάντα. 

Στόχος του Instagram μέσω της όλης διαδικασίας είναι να καταπολεμήσει το online bullying, το οποίο τα τελευταία χρόνια έχει αναδειχθεί σε μείζον ζήτημα σε δημοφιλείς πλατφόρμες όπως το Instagram, το YouTube αλλά και το Facebook.

Χαρακτηριστικό της κατάστασης που επικρατεί είναι ότι το Instagram είχε χαρακτηριστεί ως η χειρότερη στον κόσμο πλατφόρμα σε μια έρευνα του 2017 σχετικά με τον εκφοβισμό στο διαδίκτυο.

Το νέο εργαλείο θα τεθεί σε λειτουργία άμεσα σε μερικές χώρες και σε άλλες μέσα στους επόμενους μήνες.

Πώς θα λειτουργεί το νέο σύστημα τεχνητής νοημοσύνης στο Instagram

Αν ένας χρήστης με πρόσβαση στο εργαλείο τεχνητής νοημοσύνης πληκτρολογήσει μία προσβλητική λεζάντα στο Instagram, θα λάβει μία προειδοποίηση που θα τον ενημερώνει ότι τα όσα γράφει είναι παρόμοια με άλλες λεζάντες που έχουν λάβει report για bullying.

Στη συνέχεια θα του δοθεί η επιλογή να κάνει edit (επεξεργασία) στη λεζάντα της φωτογραφίας του πριν αυτή δημοσιευτεί.

Με δημοσίευσή του στο blog του, το Instagram τόνισε πως εκτός από τον περιορισμό του bullying «στοχεύουμε να εκπαιδεύσουμε τους ανθρώπους στο τι επιτρέπουμε και τι όχι στο Instagram, αλλά και πότε ένας λογαριασμός είναι στα όρια της παραβίασης των κανόνων μας».


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top