Φιλιππίνες: Νεκροί και δεκάδες τραυματίες από τον σεισμό των 6,8 Ρίχτερ

Ενδείξεις ζωής σε συντρίμμια εμπορικού κέντρου ψάχνουν τα σωστικά συνεργεία

Ένα κοριτσάκι έξι ετών σκοτώθηκε στις Φιλιππίνες όταν κατέρρευσε τοίχος και το καταπλάκωσε, μετά τον ισχυρό σεισμό των 6,8 Ρίχτερ που σημειώθηκε κοντά στην πόλη Νταβάο την Κυριακή. Κατά τη διάρκεια της νύχτας τα σωστικά συνεργεία ανέσυραν τα πτώματα δύο γυναικών, με τις επιχειρήσεις να διεξάγονται με δυσκολία λόγω των συχνών και ισχυρών μετασεισμών.

Φωτογραφία: Αssociated Press

Αναζητούν ενδείξεις ζωής σε εμπορικό κέντρο που κατέρρευσε

Σύμφωνα με στελέχη των υπηρεσιών αντιμετώπισης καταστροφών, πιστεύεται πως πέντε άνθρωποι έχουν παγιδευτεί στα συντρίμμια του εμπορικού κέντρου στην Παντάντα, πόλη στο νησί Μιντανάο, η οποία απέχει περίπου 20 χιλιόμετρα από το επίκεντρο του σεισμού 6,8 βαθμών ο οποίος έπληξε την περιοχή χθες Κυριακή.

Συνεργεία έρευνας και διάσωσης, με αρκετά μέλη τους να κρατούν αλυσοπρίονα και εξοπλισμό θερμικής απεικόνισης, αναζητούν επιζώντες, ωστόσο αναγνωρίζουν πως οι πιθανότητες να βρουν ζωντανούς παγιδευμένους είναι λιγοστές.

«Είναι πολύ πικρό. Η πιθανότητα να βρούμε επιζήσαντες είναι μικρή», δήλωσε ο Κρίστοφερ Ταν, τοπικός αξιωματούχος των υπηρεσιών αντιμετώπισης καταστροφών, στο φιλιππινέζικο CNN

Φωτογραφία: Αssociated Press

Από το «χτύπημα» του Εγκέλαδου τραυματίστηκαν τουλάχιστον 31 άνθρωποι τραυματίσθηκαν, αλλά κανένας σοβαρά. Δρόμοι και κτίρια, περιλαμβανομένου του τοπικού γραφείου της κυβέρνησης, υπέστησαν ζημιές και η ηλεκτροδότηση διακόπηκε στην πόλη.

Το επίκεντρο της μεγέθους 6,8 βαθμών δόνησης βρισκόταν σε απόσταση 61 χιλιομέτρων νοτιοδυτικά της Νταβάο στο νησί Μιντανάο και το εστιακό βάθος της ήταν 28,2 χιλιόμετρα, ανακοίνωσε το USGS, αναθεωρώντας προς τα κάτω το μέγεθος του σεισμού, για το οποίο είχε ανακοινώσει νωρίτερα πως ήταν 6,9 βαθμοί.

Φωτογραφία: Αssociated Press

Η περιοχή είχε πληγεί από σεισμό τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο

Τους περασμένους μήνες τέσσερις ισχυροί σεισμοί είχαν «χτυπήσει» ξανά τις Φιλιππίνες, στοιχίζοντας τη ζωή σε τουλάχιστον 20 ανθρώπους.

Φωτογραφία: Αssociated Press

Μετά τον χθεσινό ισχυρό σεισμό καταγράφηκαν και αρκετοί μετασεισμοί. Ο ισχυρότερος είχε μέγεθος 5,7 βαθμών και επίκεντρο βόρεια της πόλης Χενεράλ Σάντος.

Ο ραδιοσταθμός DZMM μετέδωσε πως η ηλεκτροδότηση διακόπηκε στην πόλη Χενεράλ Σάντος, όπου εκκενώθηκε τοπικό νοσοκομείο.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top