ΗΠΑ: Πιθανή η καθαίρεση του Ντόναλντ Τραμπ

Κατηγορείται για κατάχρηση εξουσίας

Επιτροπή Δικαιοσύνης της Βουλής των Αντιπροσώπων 

Η Επιτροπή Δικαιοσύνης της Βουλής των Αντιπροσώπων «άνοιξε τον δρόμο» για την πιθανή καθαίρεση του Αμερικανού προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ, προωθώντας δύο άρθρα στην Ολομέλεια για κατάχρηση εξουσίας από τον Αμερικανό πρόεδρο.

Πιο συγκεκριμένα, μετά από πολύωρη συνεδρίαση η Επιτροπή, με ψήφους 23 υπέρ και 17 κατά αποφάσισε να προωθήσει στην Ολομέλεια δύο άρθρα περί καθαίρεσης του Ντόναλντ Τραμπ, για κατάχρηση εξουσίας, ενώ τον κατηγόρησαν και για παρακώληση του Κογκρέσου.

Ραγδαίες εξελίξεις με τον Τραμπ: Την παραπομπή του ανακοίνωσε η Πελόζι

Η ψηφοφορία στην Ολομέλεια της Βουλής αναμένεται ότι θα γίνει την επόμενη εβδομάδα, ενδεχομένως και την Τετάρτη. Τα μέλη της Επιτροπής ψήφισαν με βάση τη γραμμή του κόμματος, εισάγοντας τη διαδικασία της καθαίρεσης στο τελικό της στάδιο.

Εάν τελικά η Βουλή αποφασίσει θετικά επί των κατηγοριών, ο Τραμπ θα είναι ο τρίτος πρόεδρος στην αμερικανική ιστορία που οδηγείται σε καθαίρεση. 

Παρόλα αυτά, για να οδηγηθεί όντως σε αποποµπή ο Αμερικανός πρόεδρος, θα πρέπει το σχετικό αίτημα της Βουλής των Αντιπροσώπων να εγκριθεί εν συνεχεία και από τα 2/3 της αμερικανικής Γερουσίας, η πλειοψηφία της οποίας ανήκει στους Ρεπουµπλικανούς του Τραμπ.

Τραμπ σε Τούνμπεργκ: «Χαλάρωσε και πήγαινε σινεμά»- Πώς αντέδρασε η Γκρέτα;

Οι Ρεπουμπλικάνοι βουλευτές κατηγορούν τους Δημοκρατικούς ότι παραβίασαν τους κανόνες της δίκαιης διαδικασίας. Ωστόσο οι Δημοκρατικοί θεωρούν ότι δεν υπάρχει ουσία στο να ακολουθήσουν τους Ρεπουμπλικανούς, υποστηρίζοντας ότι οι απαιτήσεις τους θα καθιστούσαν άκυρη την έρευνα στο δικαστήριο.


 

 

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top