Άδεια παραμονής στον μετανάστη που έσωσε ανάπηρο από φλεγόμενο σπίτι

Η ηρωική πράξη ενός 20χρονου Σενεγαλέζου που συγκίνησε την Ισπανία

Δείτε στο video του Reuters τις εικόνες από τη συγκλονιστική διάσωση που έκαναν τον γύρο του κόσμου 

To ενδεχόμενο να δώσουν άδεια παραμονής σε έναν παράτυπο μετανάσταση από τη Σενεγάλη εξετάζουν οι ισπανικές Αρχές, μετά την ηρωική πράξη του νεαρού άνδρα να σκαρφαλώσει σε φλεγόμενο διαμέρισμα, σώζοντας από βέβαιο θάνατο έναν άνδρα που ήταν καθηλωμένος σε αναπηρικό αμαξίδιο.

Ο 20χρονος που έβγαζε τα προς το ζην ως πλανόδιος πωλητής, περπατούσε στην πόλη Ντένια την περασμένη Παρασκευή, όταν ξαφνικά άκουσε φωνές. Πήγε στο σημείο όπου είχε συγκεντρωθεί πλήθος ανθρώπων οι οποίοι παρακολουθούσαν μαύρο καπνό να βγαίνει από τον δεύτερο όροφο κτιρίου.

«Μου είπαν ότι ένας άνδρας είναι παγιδευμένος στο διαμέρισμα» διηγήθηκε ο Γκόργκουι Λαμίνε Σόου. «Δεν το σκέφτηκα. Άφησα τα πράγματά μου και άρχισα να σκαρφαλώνω».

Ο 20χρονος κατάφερε να φτάσει στο μπαλκόνι του δεύτερου ορόφου και από εκεί να μπει στο διαμέρισμα. Έβαλε τον άνδρα στους ώμους του και κατάφερε να τον κατεβάσει στον δρόμο από μία σκάλα την οποία τοποθέτησε γείτονας. 

Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι ο άνδρας που διασώθηκε ονομάζεται Άλεξ Κοντέλι Γουέμπστερ και είναι 39 ετών. 

«Αν ο Γκόργκουι δεν είχε σπεύσει να σώσει τον Άλεξ, τότε αυτός δε θα είχε γλιτώσει», δήλωσε η Ρομπέρτα Έτερ, μία γειτόνισσα του θύματος.«Ο Γκόργκουι του έσωσε στην κυριολεξία τη ζωή», τόνισε. 

Όταν τα σωστικά συνεργεία έφτασαν στο σημείο ο νεαρός Σενεγαλέζος, που ζει με τη σύντροφό του και την επτά μηνών κόρη τους, τρόμαξε ότι θα του κατασχέσουν τα προϊόντα του. «Αν μου τα πάρουν, δε θα φάμε αύριο». 

Αφού βεβαιώθηκε ότι ο άνδρας που έσωσε είναι καλά, έφυγε από το σημείο. Όταν έγινε γνωστή η είδηση, οι τοπικές αρχές κάλεσαν την ομοσπονδιακή κυβέρνηση να δώσει στον Σόου άδεια παραμονής. Κυβερνητική πηγή επιβεβαίωσε ότι εξετάζεται το ενδεχόμενο. 

Αν λάβει άδεια παραμονής, η ζωή του Σόου, που έφτασε στην Ισπανία το 2017, θα γίνει πιο εύκολη και θα του δώσει την ευκαιρία να βρει άλλη δουλειά. 

Η ιστορία αυτή έχει ομοιότητες με την περίπτωση του μετανάστη από το Μαλί ο οποίος πέρυσι διέσωσε στο Παρίσι ένα αγόρι που κρεμόταν από το μπαλκόνι του τέταρτου ορόφου.


 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top