Αυστραλία: Τραγική η κατάσταση από το τοξικό νέφος – Απλώθηκε στην Καμπέρα

Μαίνονται πάνω από 140 πυρκαγιές

Μάχη με τον χρόνο και τις φλόγες δίνουν οι πυροσβέστες στην Αυστραλία, η οποία εδώ και τρεις μήνες μαστίζεται από καταστροφικές πυρκαγιές εξαιτίας της παρατεταμένης υγρασίας αλλά και των κλιματικών αλλαγών.

Μετά το Σίδνεϊ που ήταν περικυκλωμένο από εστίες φωτιάς, σήμερα το πρωί οι κάτοικοι στην Καμπέρα Καμπέρα διαπίστωσαν ότι ένα τοξικό νέφος από τις πυρκαγιές είχε απλωθεί στην πόλη τους, όπως ακριβώς είχε συμβεί και με το Σίδνεϊ.

Μαίνονται οι πυρκαγιές στην Αυστραλία – Έγινε πορτοκαλί ο ουρανός

Φόβοι για αναζωπυρώσεις από την Τρίτη

Οι αρχές ανακοίνωσαν σήμερα ότι οι ευνοϊκές μετεωρολογικές συνθήκες τους επέτρεψαν να θέσουν υπό έλεγχο κάποιες πυρκαγιές πριν από την αναμενόμενη επάνοδο την Τρίτη ισχυρών ανέμων και υψηλών θερμοκρασιών.

Μεταξύ των πυρκαγιών που μαίνονται στη χώρα, οι πυροσβέστες έχουν να αντιμετωπίσουν και ένα πολύ μεγάλο μέτωπο, το οποίο βρίσκεται σε απόσταση περίπου μιας ώρας από το Σίδνεϊ, την μεγαλύτερη πόλη της Αυστραλίας.

Αυστραλία: Πέθανε το κοάλα που είχε σωθεί μέσα από τις φλόγες

Η μετεωρολογική υπηρεσία της πολιτείας αυτής έχει προειδοποιήσει ότι οι πυρκαγιές αυτές είναι «σε ορισμένες περιπτώσεις πολύ μεγάλες για να καταστεί δυνατή αυτήν την στιγμή η κατάσβεσή τους». 

Τις τελευταίες ημέρες έχουν σταλεί περίπου 50 πυροσβέστες από τις ΗΠΑ και τον Καναδά για την ενίσχυση του πυροσβεστικού σώματος της χώρας.

Συνολικά 6 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους και περισσότερα από 700 σπίτια έχουν καταστραφεί από τον Σεπτέμβριο που άρχισαν οι πυρκαγιές. Ο απολογισμός αυτός υπερβαίνει λίγο ακόμη και αυτόν της πιο φονικής χρονιάς, που ήταν το 2009, όταν σχεδόν 200 άνθρωποι είχαν χάσει τη ζωή τους.

Ωστόσο φέτος το εύρος των ζωνών που έχουν καταστραφεί δεν μπορεί να συγκριθεί με αυτό καμίας άλλης χρονιάς. Υπολογίζεται ότι 20 εκατομμύρια στρέμματα έχουν καταστραφεί μέχρι στιγμής από τις φλόγες.
 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top