Toυρκία σε Μητσοτάκη: «Μην ξεχνάτε ότι σας ρίξαμε στο Αιγαίο»

Νέα πρόκληση από την Άγκυρα – Επικαλείται μέχρι και αποζημιώσεις

Τέλος δεν έχει το κρεσέντο των προκλήσεων από την Τουρκία, η οποία δυσκολεύεται πλέον να κρύψει τον εκνευρισμό της.

Αυτή τη φορά αφορμή για να εξαπολύσει επίθεση εναντίον της Ελλάδας, στάθηκε η ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Διεθνές Συνέδριο της Παμποντιακής Ομποσπονδίας Ελλάδος, όπου είχε κάνει λόγο για εκατοντάδες χιλιάδες θύματα του ποντιακού ελληνισμού.

Σκληρή απάντηση ΥΠΕΞ: «Η συμφωνία Τουρκίας-Λιβύης δεν έχει καμία αξία!»

Παράλληλα είχε τονίσει ότι η «Γενοκτονία στον Πόντο και τη Μικρά Ασία- ένα υποσύνολο μόνο της γενοκτονίας των Χριστιανικών πληθυσμών της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας- δεν έχει αναγνωριστεί μόνο από την ελληνική Βουλή. Έχει αναγνωριστεί από πλήθος ξένων πολιτειών».

Eρντογάν: «Υπέγραψα τη συμφωνία με Λιβύη – Τη στέλνουμε στον ΟΗΕ»

«Μην ξεχνάτε ότι σας ρίξαμε στο Αιγαίο»

Δύο μέρες μετά τις δηλώσεις του Έλληνα Πρωθυπουργού, το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών με μία άκρως προκλητική δήλωση διά του εκπροσώπου του, Χαμί Ακσόι, έκανε λόγο για «αβάσιμους, ψευδείς, συκοφαντικούς και εχθρικούς ισχυρισμούς του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, κατά της ιστορίας μας».

Μητσοτάκης: «Είδα έναν ηγέτη που είχε υποστεί διπλωματική ήττα»

«Αν η ελληνική ηγεσία, που δεν μπορεί να ξεχάσει ότι τη ρίξαμε στο Αιγαίο κατά τη διάρκεια του Πολέμου της Ανεξαρτησίας και θέλει να έρθει αντιμέτωπη με την ιστορία, θα πρέπει πρώτα να κοιτάξει τη Συνθήκη της Λωζάνης, η οποία καταδίκασε την Ελλάδα να καταβάλει αποζημίωση για τις σφαγές, τις θηριωδίες και τα εγκλήματα πολέμου, που, σύμφωνα με την έκθεση της Διερευνητικής Επιτροπής των Συμμαχικών χωρών, διέπραξε ο ελληνικός στρατός εναντίον των Τούρκων κατά τη διάρκεια της κατοχής της Ανατολίας».

Τσαβούσογλου: Δε θέλω πόλεμο, αλλά αν χρειαστεί θα προστατεύσω τα πλοία μου

Τέλος, το τουρκικό ΥΠΕΞ καλεί την Ελλάδα, «όπως έκανε κι ο Έλληνας πρωθυπουργός Βενιζέλος, που υπέδειξε υποψήφιο για το βραβείο Νόμπελ Ειρήνης το μεγάλο ηγέτη Ατατούρκ, τον ιδρυτή της Τουρκικής Δημοκρατίας και αγωνιστή κατά του κατοχικού ελληνικού στρατού, να αφήσει στην άκρη την ουτοπική ιδεολογία και να ακολουθήσει τις αρχές της φιλίας και της καλής γειτονίας».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top