Το STAR στην Αλβανία-Ασυνείδητοι κάνουν πλιάτσικο στα γκρεμισμένα σπίτια

Συγκλονίζουν οι εικόνες από τον φονικό σεισμό-Στους 45 οι νεκροί

Θλίψη για τους ανθρώπους που έχασαν και τρόμο για την επόμενη μέρα νιώθουν οι πολίτες στην Αλβανία

Άνδρες, γυναίκες και μικρά παιδιά μένουν στους δρόμους, κοιμούνται στα αυτοκίνητα, ενώ την ίδια ώρα άνιση μάχη με τον χρόνο δίνουν οι διασώστες. 

Η απεσταλμένη του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του STAR, Μαίρη Τζώρα στο Δυρράχιο κατέγραψε τις ολονύχτιες προσπάθειες για τον εντοπισμό επιζώντων αφού η ελπίδα σβήνει τελευταία. 

Αλβανία: Ξεκληρίστηκε 9μελής οικογένεια-Nεκρή η μητέρα αγκαλιά με τα παιδιά

Στρατιώτες και εθελοντές μοιράζουν τρόφιμα, φάρμακα και ρούχα για  τους χιλιάδες ανθρώπους που ξεσπιτώθηκαν.

Οι εικόνες από τα γκρεμισμένα σπίτια συγκλονίζουν/φωτογραφία: Apimages

Σε αυτήν την άνιση μάχη δεν έχουν σύμμαχο ούτε τον καιρό. Ο στρατός κάνει αγώνα δρόμου να στήσει κι άλλες σκηνές για όσους έχασαν τα σπίτια τους αφού οι καιρικές συνθήκες αγριεύουν. 

Πλιάτσικο στα γκρεμισμένα σπίτια

Δυστυχώς ασυνείδητοι δε σέβονται τον πόνο των ανθρώπων και ξεκίνησαν το πλιάτσικο στα γκρεμισμένα σπίτια και ξενοδοχεία. Κοσοβάροι εθελοντές προσπαθούν να περιφρουρήσουν τις περιουσίες των χτυπημένων πολιτών.

Τραγικός απολογισμός: 45 οι νεκροί, πάνω από 900 οι τραυματίες 

Στους 45 ανέρχονται οι νεκροί από τον φονικό σεισμό των 6,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ στην Αλβανία, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Άμυνας της χώρας. 

Σεισμός στην Αλβανία: «Μη με βγάλετε, θέλω να πεθάνω με την κόρη μου»

Ο συνολικός αριθμός των τραυματιών ξεπερνάει τους 900. Από αυτούς οι 65 φέρουν σοβαρότερα τραύματα. Ο αριθμός των τραυματιών αυξάνεται, διότι οι μετασεισμικές δονήσεις προκαλούν και νέους τραυματισμούς. 

Έτσι, η σημερινή μετασεισμική δόνηση των 5,1 Ρίχτερ οδήγησε στο νοσοκομείο Τιράνων 7 άτομα.

Στο φως της δημοσιότητας ήρθαν σήμερα τα πρώτα στοιχεία σε σχέση με τις υλικές ζημιές. Τα στοιχεία αφορούν μόνον ένα μέρος των σεισμόπληκτων περιοχών. Μαρτυρούν όμως τις τραγικές συνέπειες του σεισμού. Πρόκειται για περισσότερες από 260 πολυκατοικίες και περισσότερα από 1.600 σπίτια που δέχτηκαν σοβαρές ζημιές ή κρίνονται ακατοίκητα.

Νέος ισχυρός σεισμός 5,1 Ρίχτερ στην Αλβανία - Ο κόσμος έτρεχε πανικόβλητος

Εν τω μεταξύ, η Ελλάδα συνεχίζει να πρωτοστατεί σε ό,τι αφορά τη συμπαράσταση στον δοκιμαζόμενο αλβανικό λαό. Σήμερα το απόγευμα στο αεροδρόμιο των Τιράνων έφθασαν δύο κινητά μαγειρεία του ελληνικού στρατού μαζί με το εξαμελές προσωπικό τους για να συμβάλουν στην σίτιση των πληγέντων. Η κάθε μονάδα μπορεί να ετοιμάσει 300 μερίδες φαγητού ανά γεύμα.

O αριθμός των νεκρών από τον ισχυρό σεισμό των 6,4 Ρίχτερ που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Τρίτης στην Αλβανία, συνεχώς ανεβαίνει, με τις ιστορίες των επιζώντων αλλά και των θυμάτων, να συγκινούν και συγκλονίζουν.


Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR με τη Μάρα Ζαχαρέα 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top