Μάχη με τον χρόνο στην Αλβανία: Στους 35 οι νεκροί, πολλοί οι εγκλωβισμένοι

Τα σωστικά συνεργεία συνεχίζουν τις επιχειρήσεις στα χαλάσματα κτιρίων

Δείτε το βίντεο από το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star.

Άνιση μάχη με τον χρόνο δίνουν τα σωστικά συνεργεία στην Αλβανία, όπου ο αριθμός των νεκρών έχει φτάσει τους 35.

Οι διασώστες συνεχίζουν τις επιχειρήσεις στα χαλάσματα κτιρίων, που κατέρρευσαν, τα ξημερώματα της Δευτέρας, για να εντοπίσουν και να απεγκλωβίσουν επιζώντες κατώ από τα συντρίμμια.

Εκτιμάται ότι 20 άνθρωποι παραμένουν εγκλωβισμένοι στα ερείπια.

Ωστόσο, οι δεκάδες ισχυροί μετασεισμοί δυσχεραίνουν το τιτάνιο έργο των διασωστών. Ένας ισχυρός μετασεισμός ταρακούνησε τη Θουμάνα της δυτικής Αλβανίας την ώρα που ο πρόεδρος του Κοσόβου, Χασίμ Θάτσι, επισκεπτόταν τη σεισμόπληκτη πόλη.

Ρίγη συγκίνησης: Η στιγμή που οι Έλληνες διασώστες ανασύρουν εγκλωβισμένο

Οι τραυματίες είναι εκατοντάδες, έχοντας ξεπεράσει τους 700, ενώ χιλιάδες άνθρωποι έχουν μείνει άστεγοι.

Αλβανία: Στο Star η μαία των διδύμων που γεννήθηκαν μετά τον σεισμό

Ο πρωθυπουργός, Έντι Ράμα, ανακοίνωσε ότι όσοι δεν έχουν πού να μείνουν θα φιλοξενηθούν σε ξενοδοχεία για όλο τον χειμώνα. Εξέφρασε την πεποίθηση ότι μέσα στο 2020 θα τους διατεθούν νέες κατοικίες.

Προς το παρόν, χιλιάδες άνθρωποι έχουν βρει καταφύγιο στο στάδιο του Δυρραχίου και άλλους προσωρινούς καταυλισμούς στις σεισμόπληκτες περιοχές.

Σηκώθηκε το έδαφος 8,4 εκατοστά

Σύμφωνα με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, ο σεισμός στην Αλβανία είχε ως αποτέλεσμα να ανυψωθεί το έδαφος στο Δυρράχιο κατά 8,4 εκατοστά!

Οι ερευνητές Βαρβάρα Τσιρώνη και Αθανάσιος Γκανάς χρησιμοποίησαν δορυφορικά δεδομένα και παρουσίασαν το πρώτο διαφορικό συμβολογράφημα, στο οποίο παρατηρείται ανύψωση του εδάφους ως και 8,4 εκατοστά, στην περιοχή Hamallaj, που βρίσκεται 15 χιλιόμετρα βορειοανατολικά από το Δυρράχιο.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top