Σεισμός 6,4R στην Αλβανία: Συγκλονιστική διάσωση αγοριού από τα ερείπια

Νεκροί και εγκλωβισμένοι μετά την ισχυρή δόνηση - Εκατοντάδες τραυματίες

Δείτε στο video του Reuters τη στιγμή που αυτοκίνητο τυλίγεται στις φλόγες μετά τον σεισμό αλλά και εικόνες από τα κτίρια που κατέρρευσαν

Καταστροφικό ήταν το «χτύπημα» των 6,4 Ρίχτερ στην Αλβανία. Η ισχυρή σεισμική δόνηση άφησε πίσω της τουλάχιστον επτά νεκρούς και εκατοντάδες τραυματίες.

Μεταξύ των θυμάτων και ένας άνδρας περίπου 50 ετών, ο οποίος πάνω στον πανικό του πήδηξε από το σπίτι του με αποτέλεσμα να βρει τραγικό θάνατο.

Ισχυρός σεισμός στην Αλβανία: Τουλάχιστον ένας νεκρός - Κατέρρευσαν κτίρια

Συγκλονιστική διάσωση αγοριού από τα συντρίμμια

Τον γύρο του κόσμου κάνει ένα video που δείχνει καρέ-καρέ τη διάσωση ενός μικρού αγοριού από τα ερείπια του σπιτιού του στο Δυρράχιο. Το παιδάκι είναι τραυματισμένο, ενώ δέχεται σοκαρισμένο τις πρώτες βοήθειες.

Το video δημοσίευσε στο Twitter η δημοσιογράφος και παρουσιάστρια της αλβανικής τηλεόρασης, Κλαούντια Καραμπόλι

Ο σεισμός έπληξε την Αλβανία λίγο πριν από τις 4 τα ξημερώματα (τοπική ώρα) και είχε επίκεντρο περιοχή ανάμεσα στα Τίρανα και την παραλιακή πόλη του Δυρραχίου.

Σεισμός νοτιοανατολικά της Ναυπάκτου

Την ίδια ώρα, αυξάνεται ο αριθμός των τραυματιών που διακομίζονται στα νοσοκομεία, ενώ πληροφορίες μιλούν για εγκλωβισμένους στα ερείπια των κτιρίων που καταστράφηκαν στο Δυρράχιο, κυρίως, και στα Τίρανα.

Κατεστραμμένα κτίρια υπάρχουν, ωστόσο, και σε ακτίνα 150 περίπου χιλιομέτρων: από τη Λέζια στον Βορρά έως το Φίερι στον Νότο. Έως τώρα έχει αναφερθεί ότι έχουν καταρρεύσει οκτώ πολυκατοικίες στο Δυρράχιο και στα προάστια των Τιράνων. Πρόκειται για κτίρια που είχαν ανεγερθεί πριν από το 1990, αλλά και νεότερα.

Από την άλλη, ο πανικός αποδείχθηκε ο χειρότερος σύμβουλος για τους κατοίκους των σεισμόπληκτων περιοχών, ενώ η έλλειψη κρατικής υποδομής επιβάρυνε την κατάσταση.

Σε αρκετές περιοχές που επλήγησαν από τον σεισμό υπάρχουν σοβαρά προβλήματα στην ηλεκτροδότηση και τις τηλεπικοινωνίες. Στους δρόμους επικρατεί κομφούζιο, με τους πολίτες να έχουν βγει στους δρόμους, ενώ η κυβέρνηση απευθύνει έκκληση να μείνουν ανοιχτοί οι δρόμοι.

Ο πρωθυπουργός της χώρας Έντι Ράμα μετέβη στο Δυρράχιο, που επλήγη περισσότερο.

Ο Πρόεδρος της Αλβανίας, Ιλίρ Μέτα, από τις πρώτες κιόλας στιγμές βρέθηκε κοντά στους σεισμόπληκτους πολίτες και, σε δήλωσή του, υπογράμμισε ότι η Αλβανία επλήγη από ένα "κύμα" σεισμών, που όμοιό του δεν υπήρξε ποτέ στο παρελθόν.

Στις 07:03, τρεις ώρες μετά τον πρώτο σεισμό, καταγράφηκε μετασεισμός 5,4 βαθμών.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top