Νετανιάχου: Καταγγέλλει πραξικόπημα μετά την άσκηση διώξεων σε βάρος του

«Δε θα εγκαταλείψω»

Μπενιαμίν Νετανιάχου

Στην αντεπίθεση πέρασε ο Μπενιαμίν Νετανιάχου μετά την άσκηση διώξεων σε βάρος του για διαφθορά, απάτη και κατάχρηση εμπιστοσύνης σε τρεις υποθέσεις.

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ κατήγγειλε πραξικόπημα εναντίον του και προειδοποίησε πως δε θα εγκαταλείψει.

«Αυτό που συμβαίνει εδώ είναι μια προσπάθεια να γίνει πραξικόπημα εναντίον του πρωθυπουργού», δήλωσε ο Νετανιάχου, ο οποίος είναι ο μακροβιότερος πρωθυπουργός στην ιστορία του Ισραήλ και ο πρώτος εν ενεργεία Ισραηλινός πρωθυπουργός σε βάρος του οποίου απαγγέλλονται κατηγορίες.

Ο Νετανιάχου ζήτησε να «ερευνηθούν οι ερευνητές» που διεξήγαγαν τις έρευνες σε βάρος του. Με έντονο ύφος κατήγγειλε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου «ψευδείς κατηγορίες υποκινούμενες από πολιτικές σκοπιμότητες», που έχουν στόχο «την ανατροπή του». Αλλά τόνισε: «δεν είμαι έτοιμος να εγκαταλείψω».

Νετανιάχου: Καθιερώνει τελετή «κάθαρσης» των γυναικών από την έμμηνο ρύση

Στη σημαντικότερη υπόθεση, ο Νετανιάχου κατηγορείται ότι έκανε χάρες στον πρόεδρο ενός ομίλου τηλεπικοινωνιών με αντάλλαγμα μια ευνοϊκή κάλυψη και προβολή του από ένα από τα μέσα ενημέρωσης αυτού του ομίλου. 

Στις δύο άλλες δύο υποθέσεις, ο Νετανιάχου θεωρείται ύποπτος για δωροδοκία, ότι λάμβανε πολυτελή δώρα από δισεκατομμυριούχους και ότι προσπάθησε να εξασφαλίσει άρθρα ευνοϊκά στη μεγαλύτερη ημερήσια εφημερίδα της χώρας.

Σε τηλεοπτική του ομιλία λίγο μετά την απαγγελία κατηγοριών εναντίον του, ο Νετανιάχου ισχυρίστηκε ότι η έρευνα σε βάρος του κηλιδώθηκε από μεροληψία, και ο ίδιος αρνήθηκε όλα τα αδικήματα. Είπε επίσης ότι οι ερευνητές «δεν κυνηγούν την αλήθεια, κυνηγούν εμένα». 

Ο 70χρονος Νετανιάχου παραμένει πρωθυπουργός καθώς ο αντίπαλός του, ο κεντρώος Μπένι Γκαντζ δεν κατάφερε να σχηματίσει κυβέρνηση συνασπισμού μετά τις εκλογές του Σεπτεμβρίου. 

Να σημειωθεί πως η δίωξη σε βάρος του Νετανιάχου οδηγεί την χώρα σε αχαρτογράφητα νερά, την ώρα που παραμένει το πολιτικό αδιέξοδο για τον σχηματισμό κυβέρνησης συνασπισμού, μετά τις δεύτερες βουλευτικές εκλογές σε διάρκεια ενός χρόνου. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top