Στη φυλακή Έλληνας, πρώην στέλεχος της Goldman Sachs

Απορρίφθηκε η αίτησή του για κατ'οίκον περιορισμό

Το εξωφρενικό ποσό των 23,6 εκατομμυρίων ευρώ, το οποίο προσφέρθηκε να πληρώσει ως εγγύηση το πρώην στέλεχος ελληνικής καταγωγής, που εμπλέκεται σε μεγάλο σκάνδαλο της Goldman Sachs, δεν ήταν αρκετό για να του χαρίσει την ελευθερία.  

Οι αμερικανικές αρχές αρνήθηκαν να του επιτρέψουν να μείνει σε κατ'οίκον περιορισμό στο «παλάτι του», αξίας 11 εκατομμυρίων, στη Νέα Υόρκη, όπου διαμένει με την έγκυο σύζυγό του και το 16 μηνών παιδί τους.

Από τα στοιχεία που παρουσίασαν οι δημόσιοι κατήγοροι, κατέστη σαφές, ότι το αποδεικτικό υλικό στην υπόθεση εναντίον του είναι αδύναμο, δήλωσε ο δικηγόρος του.

Παραμένει στη φυλακή

Ο μόλις 38 ετών μεγιστάνας ήταν διατεθειμένος να φορέσει ειδικό βραχιολάκι, προκειμένου να επιστρέψει στο σπίτι του. Την εγγύηση υπέγραφαν, μάλιστα, η μητέρα, η σύζυγος και τρεις αδελφές του και όλοι θα βρίσκονταν υπόλογοι εάν αποφάσιζε να εξαφανιστεί πριν από τη δίκη του τον Ιανουάριο.

O δικηγόρος του, πάντως, διευκρίνισε με ανακοίνωσή του, ότι η αίτηση εγγύησης απερρίφθη για λόγους που δεν είχαν σχέση με την ουσία της υπόθεσης και θα συνεχίσει τον δικαστικό αγώνα.

Είχε απορριφθεί και άλλη αίτηση αποφυλάκισης

Αυτή, όμως, δεν ήταν η πρώτη προσπάθεια που έκανε ο Λαβίδας για να βγει από τη φυλακή. Ο δικηγόρος του είχε ζητήσει αρχικά ο πελάτης του να πληρώσει εγγύηση 450 χιλιάδες ευρώ, πρόταση που απορρίφθηκε. 

Ο Τηλέμαχος Λαβίδας αντιμετωπίζει εννέα κατηγορίες για εμπλοκή σε κύκλωμα που έδινε απόρρητες πληροφορίες σε πελάτες με στόχο το εύκολο χρήμα.

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με τη Μάρα Ζαχαρέα


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top