Τόγκο: Σιγήν ιχθύος από τους πειρατές – Κανένα νέο για τον Έλληνα ναυτικό

Προσεύχονται οι δικοί του να επιστρέψει σώος στην πατρίδα

Απόδειξη ότι είναι καλά στην υγεία του ο δόκιμος Μηχανικός Δημήτρης Γκιάτης  θέλουν οι διαπραγματευτές  για να ξεκινήσει η  όποια επικοινωνία   με τους απαγωγείς. 

Κάθε λεπτό που περνά, η αγωνία μεγαλώνει για την ζωή του Έλληνα ναυτικού. Η οικογένειά του στο Μεσολόγγι, προσεύχεται για την επιστροφή του παιδιού της.

«Αν δεν πάρουν αυτοί, (απαγωγείς) δεν μπορεί να κάνει κανείς τίποτα. Μακάρι να είναι το οικονομικό κομμάτι, όλοι αυτό λένε, μακάρι να είναι το οικονομικό. Πιστεύουμε και ελπίζουμε  να είναι σώος και να επιστρέψει», είπε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων και στον Λάμπρο Δεμερτζή ο πατέρας του Δημήτρη.

Οι πειρατές αποδεικνύονται πολλοί σκληροί διαπραγματευτές, καθώς μέχρι αυτή την ώρα δεν έχουν  επικοινωνήσει με την εταιρεία για λύτρα.

«Είμαστε στο μηδέν. Δεν υπάρχει κανένα νεότερο ακόμη. Ωστόσο πρέπει να τονίσουμε ότι σύμφωνα με την διεθνή εμπειρία από θέματα απαγωγής,  είναι μια συνήθης πρακτική της αναμονής. Είμαστε έτοιμοι», ανέφερε εκπρόσωπος της πλοιοκτήτριας εταιρείας.

«Για να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις με τους απαγωγείς, πρέπει να ξέρουμε ότι ο Δημήτρης  είναι καλά στην υγεία του», λένε άνθρωποι που έχουν χειριστεί ανάλογες υποθέσεις.

«H  απόδειξη ζωής είναι το κυρίαρχο στοιχείο. Δεν μπορεί να γίνει κάποια συζήτηση  χωρίς να υπάρξει και απόδειξη ζωής. Πολύ περισσότερο δεν μπορείς να κλείσεις μια συμφωνία χωρίς να έχεις πάρει απόδειξη ζωής», τόνισε ο Ανδρέας Κωνσταντακόπουλος, ειδικός διαπραγματευτής κρίσεων.

Βίντεο που  έδωσε στην δημοσιότητα το ΝΑΤΟ, δείχνει την επίθεση που δέχεται ένα τάνκερ από Σομαλούς πειρατές. 

Η κινητοποίηση των πολεμικών πλοίων  γίνεται ταχύτατα. Κομάντος σπεύδουν στην περιοχή και ακινητοποιούν τους Σομαλούς πειρατές. 

Στο πλευρό της οικογένειας του Δημήτρη  στέκεται και η Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών. 

«Η ΕΕΕ εκφράζει τη βαθιά λύπη και συμπαράστασή της στους οικείους των ναυτικών και ευελπιστεί στην γρήγορη απελευθέρωσή τους», αναφέρει σε ανακοίνωσή της. 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top