Χάος στο Χονγκ Κονγκ: Δάγκωσε το αυτί πολιτικού και μαχαίρωσε ανθρώπους

Τρεις άνθρωποι στο νοσοκομείο σε κρίσιμη κατάσταση

Δείτε στο video του Reuters τον πανικό που επικράτησε - Προσοχή σκληρές εικόνες

Χαοτική παραμένει η κατάσταση στο Χονγκ Κονγκ, όπου τους τελευταίους τεσσερις μήνες οι πολίτες έχουν ξεσηκωθεί κατά της κυβέρνησης, με αφορμή κυβερνητικό σχέδιο για την έκδοση υπόπτων στην κινεζική ενδοχώρα.

Οι βίαιες διαδηλώσεις και οι βανδαλισμοί δεν έχουν τέλος, ενώ το Σαββατοκύριακο που προηγήθηκε σημειώθηκαν τόσο σοβαρά επεισόδια, που τρεις άνθρωποι νοσηλεύονται σοβαρά στο νοσοκομείο.

Χονγκ Κονγκ: Βανδάλισαν το κρατικό κινέζικο πρακτορείο ειδήσεων Xinhua

Με την Apple για ένα app τα έβαλε η Κίνα: «Βοηθάτε τους διαδηλωτές»

Δάγκωσε το αυτί πολιτικού και μαχαίρωσε ανθρώπους

Μονάδες αντιμετώπισης ταραχών της αστυνομίας εισέβαλαν σε πολλά εμπορικά κέντρα γεμάτα με οικογένειες και παιδιά στο ανατολικό προάστιο Ταϊκού Σιονγκ χθες, ανάμεσά τους και το Citi Plaza.

Αρχικά οι διαδηλωτές εκεί σχημάτισαν ανθρώπινη αλυσίδα για να απωθήσουν τις δυνάμεις ασφαλείας, προτού ξεσπάσουν ταραχές με την αστυνομία στις κυλιόμενες σκάλες, με κάποιους να κάνουν γκραφίτι σε ένα εστιατόριο.

Ένας άνδρας με μαχαίρι επιτέθηκε εναντίον αρκετών ανθρώπων, προκαλώντας τον τραυματισμό πέντε εξ αυτών, ενώ δάγκωσε και ένα μέρος του αφτιού ενός ακτιβιστή υπέρ της δημοκρατίας.Μεταξύ των τραυματιών πιστεύεται ότι είναι και ο δράστης του περιστατικού, τον οποίο διαδηλωτές χτύπησαν με ξύλα. 

Τηλεοπτικα δίκτυα μετέδωσαν εικόνες από τον Άντριου Τσίου, βασική προσωπικότητα του φιλοδημοκρατικού κινήματος, με το αφτί του σχεδόν κομμένο. Ένα άλλο θύμα του άνδρα με το μαχαίρι κειτόταν αναίσθητο σε μια λίμνη από αίμα. Το νοσοκομείο στο οποίο νοσηλεύονται ανακοίνωσε ότι τρεις άνθρωποι είναι σε κρίσιμη κατάσταση και ένας ακόμη σε σοβαρή μεταξύ των 30 τραυματιών που διακομίστηκαν εκεί την Κυριακή.

Το χρονικό της κρίσης στο Χονγκ Κονγκ

Οι διαδηλώσεις στο Χονγκ Κονγκ ξεκίνησαν πριν από τέσσερις μήνες και η αφορμή ήταν το κυβερνητικό σχέδιο για την έκδοση υπόπτων στην κινεζική ενδοχώρα.

Στην πορεία ωστόσο, οι διαδηλώσεις μετατράπηκαν σε ένα ευρύτερο κίνημα διαμαρτυρίας με αίτημα την παραχώρηση δημοκρατικών ελευθεριών και τον τερματισμό της αστυνομικής βίας, κάτι που συνιστά τη μεγαλύτερη πρόκληση για την Κίνα που έχει την κυριαρχία του Χονγκ Κονγκ από το 1997 όταν την παρέλαβε από τη Βρετανία.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top