Τουρκία: Νέο σόου με τραγούδι για τον Ερντογάν

«Γι' αυτούς μια σταγόνα πετρέλαιο είναι πιο σημαντική από μια σταγόνα αίμα»

Ακόμη ένα απίστευτο σόου του Ερντογάν μέσα στο προεδρικό μέγαρο της Τουρκίας, καθώς άνοιξε την ομιλία του με τραγούδι ύμνο προς το πρόσωπό του. 

Με φόντο το νέο χάρτη που διαμορφώνεται στα σύνορα της Τουρκίας με τη Συρία, ο Ταγίπ Ερντογάν με την γνωστή εμπρηστική ρητορική του, χρησιμοποιεί τον γολγοθά των αμάχων για να «εκβιάσει» την Ευρώπη. Μιλά για αγκαθωτά συρματοπλέγματα που υψώνει ενάντια στους πρόσφυγες η πολιτισμένη δύση, πιέζοντας με αυτό τον τρόπο να λάβει περισσότερα κονδύλια. 

Ερντογάν: «Γι' αυτούς μια σταγόνα πετρέλαιο είναι πιο σημαντική από μια σταγόνα αίμα»

Απύθμενο το θράσος του σουλτάνου. Αφού αιματοκύλησε τη Βόρεια Συρία με την κατά τ' άλλα «Πηγή της Ειρήνης», τώρα φορά τη μάσκα του ειρηνοποιού και κατηγορεί την Ευρώπη πώς ενδιαφέρεται μόνον για τα πετρέλαια της περιοχής και υψώνει αγκαθωτά συρματοπλέγματα ενάντια στους πρόσφυγες.

«Η νοοτροπία που αποδέχεται μια σταγόνα πετρελαίου πιο αξιόλογη από μια σταγόνα αίμα δεν βλέπει τίποτα άλλο στη Συρία και στον κόσμο από τα δικά της συμφέροντα» δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος. 

Ο Ερντογάν κατηγορεί την Ευρώπη για το προσφυγικό

«Τα τελευταία οκτώ χρόνια εκείνοι που δεν έχουν κάνει τίποτα άλλο από το να στήνουν αγκαθωτά συρματοπλέγματα στα σύνορά τους για τους Σύριους πρόσφυγες, δυστυχώς σήμερα εμποδίζουν τις προσπάθειες για να μαλάκωσε ο πόθος για πατρίδα των προσφύγων» δήλωσε ο Ερντογάν.

Ο Τούρκος πρόεδρος κάνει τα πάντα για να αναδειχθεί η Τουρκία σε περιφερειακή υπερδύναμη χρησιμοποιώντας το προσφυγικό. Η Άγκυρα ήδη έχει καταστρώσει τα σχέδια για την ανοικοδόμηση της ζώνης μήκους 120 χλμ. από το Τελ Αμπιάντ μέχρι το Ρας αλ-Αίν στη Συρία.

Ερντογάν: Νέες βολές κατά της ΕΕ για το μεταναστευτικό

Μάλιστα, έχει ήδη ξεδιπλώσει το όραμά του στον Γενικό γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες ζητώντας χορηγίες. 

Όπως δήλωσε ο ίδιος, «στα Ηνωμένα Έθνη τα παρουσίασα. Όλοι Κοιτάνε και λένε «πόσο ωραία σχέδια». Όταν ακουστεί η λέξη χρήμα, δεν υπάρχει καμία φωνή. Ξέρετε πόση είναι η βοήθεια που έχει έρθει για τους πρόσφυγες μέσω ΜΚΟ; Είναι 3 δισεκατομμύρια ευρώ. Εμείς όμως στην περιοχή τα τελευταία 8.5 χρόνια δαπανήσαμε 40 δισεκατομμύρια δολάρια. Εμείς είμαστε πιο πλούσιοι απο την Ε.Ε; Όχι! Όμως είναι το καθήκον που μας επιβάλλει ο πολιτισμός μας». 

Ερντογάν σε ΕΕ:«Όταν 100 άτομα φθάνουν στην Ελλάδα, μας τηλεφωνείτε αμέσως»

Η τουρκική επαρχία Χατάι κοντά στα σύνορα με τη Συρία είναι «ένα καζάνι που βράζει» και όπως φαίνεται, οι πρόσφυγες πλέον δεν είναι ευπρόσδεκτοι εκεί. Τα νοσοκομεία είναι γεμάτα από αμάχους. Οι εκτοπισμένοι θέλουν να επιστρέψουν στην πατρίδα τους με όποιο κόστος. 

Συρία: Ξεκίνησαν οι Ρωσοτουρκικές περιπολίες στα σύνορα

Την ίδια ώρα οι τουρκικές και οι ρωσικές δυνάμεις άρχισαν να κάνουν τις πρώτες κοινές περιπολίες τους στη ζώνη που καθάρισε ο Ερντογάν.

Ο Σύρος πρόεδρος, Μπασάρ Αλ Άσαντ, μπορεί να συμφώνησε με το υπόμνημα Σότσι, ωστόσο για εκείνον οι  Τούρκοι δεν είναι σύμμαχοί του. «Η Τουρκία ότι είναι ο πράκτορας των Αμερικανών στην περιοχή» δήλωσε χαρακτηριστικά.  

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top