Ερντογάν σε ΕΕ:«Όταν 100 άτομα φθάνουν στην Ελλάδα, μας τηλεφωνείτε αμέσως»

«Θα σιντρίψουμε τους Κούρδους αν δε φύγουν από τη ζώνη ασφαλείας»

Η Τουρκία θα χρησιμοποιήσει το δικαίωμά της να συντρίψει τους μαχητές της κουρδικής πολιτοφυλακής αν δεν αποσυρθούν από μια «ζώνη ασφαλείας» στη βόρεια Συρία όπως προβλέπει η συμφωνία κατάπαυσης του πυρός με τις Ηνωμένες Πολιτείες, δήλωσε την Πέμπτη ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Νωρίτερα την Πέμπτη, οι υπό κουρδική ηγεσία Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις κατηγόρησαν την Τουρκία ότι εξαπέλυσε επίθεση με στόχο τρία χωριά στη βορειοανατολική Συρία παρά την κατάπαυση του πυρός, όμως η Ρωσία είπε πως η ειρηνευτική συμφωνία που επιτεύχθηκε αυτή την εβδομάδα συνεχίζεται κανονικά.

Ερντογάν για Συρία: «Τελευταία μέρα για να αποχωρήσουν οι τρομοκράτες»

Ο Ερντογάν είπε πως η Τουρκία θα εφαρμόσει τα σχέδιά της για μια επίθεση αν η πολιτοφυλακή των Κούρδων της Συρίας Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG) δεν αποσυρθεί από τα σύνορα με την Τουρκία, όπως έχει συμφωνηθεί με τη Ρωσία. Επέκρινε επίσης τους διεθνείς ηγέτες που συναντώνται με διοικητές των YPG, λέγοντας ότι οι κινήσεις αυτές εμποδίζουν τη μάχη κατά της τρομοκρατίας.

Όπως μεταδίδει εξάλλου το Γαλλικό Πρακτορείο, ο Τούρκος πρόεδρος ειρωνεύτηκε την Ευρωπαϊκή Ένωση, που ανησυχεί για το ενδεχόμενο ενός νέου κύματος Σύρων προσφύγων από την Τουρκία, προσθέτοντας πως «θα ανοίξει τις πύλες όταν έρθει η ώρα».

Συρία: Λήγει απόψε η εκεχειρία - Κρίσιμο ραντεβού Ερντογάν με Πούτιν

«Όταν λέω ότι θα ανοίξουμε τις πύλες (στους μετανάστες), είναι το λάβετε θέσεις!» είπε ο Τούρκος πρόεδρος στη διάρκεια μιας ομιλίας στην Άγκυρα. «Μην ανησυχείτε, όταν έρθει η ώρα, οι πύλες αυτές θα ανοίξουν», είπε.

«Έχετε χρήματα, είστε ισχυροί. Αλλά όταν 100 ή 200 άτομα φθάνουν στην Ελλάδα διά θαλάσσης, τηλεφωνείτε αμέσως για να πείτε, +100 άτομα έφθασαν στα (ελληνικά) νησιά», είπε ο Ερντογάν, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο.

Η προσευχή του Ερντογάν στα Αραβικά 

Με όχημά του την θρησκεία  προσπαθεί να γίνει ο ηγέτης όλων των μουσουλμάνων. Ο Ερντογάν προσεύχεται στα αραβικά μέσα σε τζαμί για τον θρίαμβό του στη Συρία όπως αποκαλεί την τουρκική εισβολή.. 

Μεταξύ μας ελεήμονες. Ενάντια στους άπιστους ο πλάστης μου μας προστάζει να είμαστε βίαιοι. Όπως έγινε στη Συρία. Πρώτα ο Αλλάχ ο πλάστης μου μας την υποσχέθηκε τη Συρία. 
 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top