Κούρδος διοικητής: «Θα είναι η μεγαλύτερη εθνοκάθαρση του 21ου αιώνα»

Τσαβούσογλου: Ο Τραμπ έχει πρότυπο τον Ερντογάν

Με συνεχείς απειλές ο Ταγίπ Ερντογάν διαμηνύει ότι κανείς δε μπορεί να εμπόδιο στα σχέδιά του και κατηγορεί τους Ευρωπαίους ότι δεν τήρησαν τις υποσχέσεις τους απέναντι στην Τουρκία. Την ίδια ώρα, Κούρδος διοικητής μιλά στο NBC για τη μεγαλύτερη εθνοκάθαρση του 21ου αιώνα. Πάντως, τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι Κούρδοι υποχωρούν.

«Γι’ άλλη μια φορά είπαμε, ή ελευθερία ή θάνατος. Είδαμε ότι οι υποσχέσεις που μας δόθηκαν δεν τηρούνται, τα σύνορά μας απειλούνται, δε δημιουργούνται οι κατάλληλες συνθήκες για επιστροφή των Σύρων προσφύγων στα σπίτια τους, σηκώσαμε και πάλι τα μανίκια»

Μαινόμενος ο Ταγίπ Ερντογάν ρίχνει την ευθύνη για την προσφυγική κρίση στους Ευρωπαίους, λέγοντας πως οι Τούρκοι είναι εκείνοι που έδωσαν βοήθεια σε όσους ξεριζώθηκαν από την πατρίδα τους. Δεν αποκλείει μάλιστα νέα στρατιωτική επιχείρηση στη Βόρεια Συρία όταν λήξει το τελεσίγραφο των 120 ωρών.

«Ό,τι χρειάζεται το κάνουμε. Αν χρειάζονται διαπραγματεύσεις, συνομιλίες , τις κάνουμε. Αν χρειαστεί στρατιωτική επιχείρηση, να χτυπήσει, και αυτό το κάνουμε»

Κούρδος διοικητής: «Θα είναι η μεγαλύτερη εθνοκάθαρση του 21ου αιώνα»

Την ίδια ώρα, Κούρδος διοικητής αποδομεί τη συμφωνία εκεχειρίας μιλώντας στο NBC για εθνοκάθαρση.

«Η συμφωνία θα οδηγήσει στον θάνατο εκατομμυρίων Κούρδων και τoν διωγμό εκατομμυρίων ανθρώπων από τη γη τους. Θα είναι η μεγαλύτερη επιχείρηση εθνοκάθαρσης του 21ου αιώνα» δήλωσε ο Μαζλούν Κομπάνι,

Ακάρ: «Fake news ότι κάνουμε χρήση χημικών»

Aπό την άλλη, ο Τούρκος υπουργός άμυνας χαρακτηρίζει fake news τις πληροφορίες ότι ο τουρκικός στρατός χρησιμοποιεί χημικά.
«Αυτή τη φορά με fake ειδήσεις κάνουν λόγο για χημικά. Φίλοι, ο τουρκικός στρατός δεν έχει καν ένα γραμμάριο χημικά όπλα»

Εισβολή στη Συρία: Αλληλοκατηγορίες για καταπάτηση της εκεχειρίας

Οι εκατέρωθεν κατηγορίες για καταπάτηση της εκεχειρίας συνεχίζονται. Η Άγκυρα δείχνει τους Κούρδους για συνεχείς επιθέσεις. Μέσα σε αυτό το κλίμα, ο τουρκικός ερυθρός στρατός μοιράζει  ανθρωπιστική βοήθεια στους εκτοπισμένους.

«Υπάρχουν 16 παραβιάσεις από το YPG. Έριξαν στους στρατιώτες μας και σε μερικούς από τον εθνικό συριακό στρατό. Χρησιμοποίησαν ελεύθερους σκοπευτές. Εξαπέλυσαν κι άλλες επιθέσεις. Εμείς απαντήσαμε σε ορισμένες ως αυτοάμυνα» δήλωσε ο εκπρόσωπος του Ερντογάν Ιμπραχίμ Καλίν.

Τσαβούσογλου: Ο Τραμπ έχει πρότυπο τον Ερντογάν

Εν τω μεταξύ σχόλια προκαλεί η δήλωση Τσαβούσογλου ότι ο Τραμπ βαδίζει στα βήματα του Ερντογάν. Το θέμα πάντως της τουρκικής εισβολής στη Συρία θα θέσει η σφοδρή πολέμια του Τραμπ ,Νάνσι Πελόσι, η οποία βρίσκεται στην Ιορδανία με αμερικανική αντιπροσωπεία. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top