Η «ψυχρή» συνάντηση Ερντογάν και Πενς- Στον πάγο οι σχέσεις Τουρκίας- ΗΠΑ

Αυστηρή χειραψία και παγωμένα βλέμματα... ενδεικτικά στοιχεία του κλίματος

Πολικές θερμοκρασίες επικράτησαν στην πολυσυζητημένη συνάντηση του Τούρκου Προέδρου Ταγίπ Ερντογάν με τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Μάικ Πενς, ο οποίος μετέβη στην Άγκυρα, μαζί με τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών Μάικ Πομπέο, προκειμένου να διαπραγματευτούν με τον «Σουλτάνο» και να πετύχουν παύση πυρός στη Συρία. Το τετ-α-τετ κράτησε σχεδόν δύο ώρες και το βαρύ κλίμα φάνηκε από την πρώτη στιγμή.

Ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Μάικ Πενς και ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο κατευθύνονται στο τουρκικό παλάτι

Τα στιγμιότυπα από την υποδοχή των Αμερικανών αξιωματούχων στο τουρκικό «παλάτι» τα λένε όλα. Τυπικές χειραψίες, παγωμένα βλέμματα… κι ένα ψυχρό κλίμα, είναι μερικά στοιχεία που ίσως να προμηνύουν τα αποτελέσματα μετά το πέρας των συζητήσεων. 

Ο Ερντογάν απαξιώνει τον Τραμπ: Πέταξα στα σκουπίδια την επιστολή σου!

Είπε ξείπε ο Ερντογάν: Μετά το άκυρο...θα συναντήσει τελικά Πενς και Πομπέο

Απτόητος ο Ερντογάν: «Δεν πρόκειται να κηρύξω ποτέ εκεχειρία στη Συρία»

Κι όμως ο Αμερικανός αντιπρόεδρος έφτασε να ευχαριστεί, έστω μέσα από τα... δόντια του, τον Σουλτάνο που τον δέχθηκε. Οι δύο άνδρες στήθηκαν για φωτογράφιση σε μια τόσο βαριά ατμόσφαιρα, που μπορούσες να την κόψεις με το μαχαίρι.

Ψυχρά βλέμματα κατά τη συνάντηση Ερντογάν- Πενς

Ο Πενς ήταν σαν κέρινο ομοίωμα. Ο Ερντογάν αγέλαστος, μόλις και μετά βίας του έτεινε το χέρι. Η δυσφορία τους δεν κρύφτηκε ούτε στο δίλεπτο που διήρκησε η κοινή τους πόζα για την ανάγκη της φωτογράφισης.

Υπενθυμίζεται ότι η συνάντηση έγινε στον απόηχο της τουρκικής εισβολής στη Συρία κι ενώ ο Ερντογάν είχε δώσει πρωτίστως άκυρο σε Πενς και Πομπέο, καθώς, όπως είπε, αυτοί θα πρέπει να μιλήσουν με τους ομολόγους τους, ενώ ο ίδιος μιλά μόνο με τον Τραμπ.

Οι σχέσεις ΗΠΑ – Τουρκίας φαίνεται να βρίσκονται στα άκρα, μετά και την αποκάλυψη της επιστολής Τραμπ, για την οποία η Άγκυρα απάντησε: «Την πετάξαμε στα σκουπίδια».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top