Κύρια αιτία θανάτου παιδιών από 1 έως 13 ετών… τα τροχαία!

Eπιλέξτε και χρησιμοποιείστε τα κατάλληλα παιδικά καθίσματα

οδηγός αυτοκινήτου με ζώνη

Η κύρια αιτία θανάτου για παιδιά ηλικίας από 1 έως 13 ετών προέρχεται από τα τροχαία ατυχήματα, σύμφωνα με την έρευνα που πραγματοποίησαν τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) στις Η.Π.Α.

Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) στις Η.Π.Α., επισημαίνοντας την σπουδαιότητα του προβλήματος, αναφέρουν στην έρευνά τους ότι τα περισσότερα από αυτά τα παιδιά θα μπορούσαν να είχαν σωθεί αν οι γονείς χρησιμοποιούσαν παιδικά καθίσματα ή αν τα χρησιμοποιούσαν σωστά.  

Επίσης, η έρευνα αναφέρει ότι οι περισσότερες εταιρείες που ασχολούνται με την κατασκευή παιδικών καθισμάτων δαπανούν πολλές εργατοώρες καθημερινά για να βελτιώσουν το προϊόν τους. Προτρέπουν μάλιστα τους γονείς πριν να χρησιμοποιήσουν τα παιδικά καθίσματα να διαβάζουν προσεχτικά τις οδηγίες χρήσης τόσο για να διασφαλίσουν την σωστή εγκατάστασή του στο αυτοκίνητό τους, όσο και για την ορθή χρήση του.

Σημειώνεται ότι όλα τα παιδικά καθίσματα αυτοκινήτων δεν ταιριάζουν σε όλα τα οχήματα και η επιλογή του κατάλληλου συστήματος συγκράτησης των παιδιών πρέπει να είναι αποτέλεσμα μεγάλης έρευνας.
 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top