Εισβολή στη Συρία: Έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου στην πόλη Καμισλί

Τουλάχιστον 3 άμαχοι νεκροί -Μήνυμα για αποκλιμάκωση της κατάστασης από ΗΠΑ

Δείτε στο βίντεο του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star όλες τις εξελίξεις για τον πόλεμο στη Συρία

Τουλάχιστον τρεις άμαχοι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι εννέα τραυματίστηκαν σε επίθεση με παγιδευμένο αυτοκίνητο σήμερα στην κουρδική πόλη Καμισλί, στην βορειοανατολική Τουρκία, ανακοίνωσαν οι υπηρεσίες εσωτερικής ασφαλείας της υπό κουρδική διοίκηση περιοχής, την ώρα που στρατιωτικές δυνάμεις του Ταγίπ Ερντογάν συνεχίζουν με αμείωτους ρυθμούς να «θερίζουν» τη Συρία. Το τίμημα στους νεκρούς είναι βαρύ και από τις δύο πλευρές. Μεταξύ αυτών μωρά και παιδιά. Οι άμαχοι εξαναγκάζονται σε βίαιη και μαζική φυγή.

Toυρκική εισβολή στη Συρία: Γιατί ο Ερντογάν πολεμά τους Κούρδους

Στην πόλη Καμισλί, διασώστες έχουν σπεύσει στο σημείο και ερευνούν για τον εντοπισμό νεκρών ή τραυματιών μέσα στα συντρίμμια, ανέφεραν οι υπηρεσίες ασφαλείας σε ανακοίνωση.

Συρία: Εξουδετερώνει «τρομοκράτες» η Τουρκία - Καμία απόφαση από ΟΗΕ

Στην ίδια ανακοίνωση προστίθεται ότι μαχητές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος έχουν αυξήσει τη δράση τους μετά την έναρξη της τουρκικής επίθεσης στη βορειοανατολική Τουρκία αυτή την εβδομάδα, χωρίς να κατηγορούν ευθέως την τζιχαντιστική οργάνωση για την επίθεση.

ΗΠΑ: Μήνυμα στην Τουρκία για αποκλιμάκωση της κατάστασης στη Συρία

Μήνυμα στον τούρκο ομόλογό του, Χουλουσί Ακάρ, έστειλε ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας, Μαρκ Έσπερ, σημειώνοντας πως πρέπει να βρει έναν τρόπο να αποκλιμακώσει την κατάσταση στη βορειοανατολική Συρία πριν γίνει «ανεπανόρθωτη» και υπογράμμισε πως η εισβολή της Τουρκίας υπάρχει κίνδυνος να έχει σοβαρές συνέπειες για την Άγκυρα.

Όπως ανακοίνωσε σήμερα το Πεντάγωνο, «ενώ ο υπουργός επανέλαβε ότι εκτιμάμε τη διμερή στρατηγική σχέση μας, αυτή η εισβολή υπάρχει κίνδυνος να έχει σοβαρές συνέπειες για την Τουρκία», ενώ πρόσθεσε ότι ο Αμερικανός υπουργός επεσήμανε πως οι ενέργειες της Τουρκίας μπορεί να βλάψουν αμερικανικό προσωπικό στη Συρία.

«Στο πλαίσιο του τηλεφωνήματος, ο υπουργός Έσπερ ενθάρρυνε έντονα την Τουρκία να διακόψει τις δράσεις στη βορειοανατολική Συρία για να αυξήσει την πιθανότητα οι ΗΠΑ, η Τουρκία και οι εταίροι μας να μπορέσουν να βρουν κοινό δρόμο για την αποκλιμάκωση της κατάστασης πριν αυτή γίνει ανεπανόρθωτη», δήλωσε ο Έσπερ.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top