Συγκλονιστικές εικόνες: Κάτοικοι στη Συρία εγκαταλείπουν τα σπίτια τους

Μάνες, γυναίκες, παιδιά με τα μπογαλάκια τους στον ώμο

Χιλιάδες κάτοικοι της βορειοδυτικής Συρίας ξεσπιτώνονται για να γλιτώσουν από τις αεροπορικές επιδρομές του Ταγίπ Ερντογάν. Μάνες, γυναίκες, παιδιά με τα μπογαλάκια τους στον ώμο διασχίζουν άνυδρες εκτάσεις, φεύγοντας όπως - όπως.

Νεκροί και στην Τουρκία σε αντίποινα της Συρίας - Ανάμεσά τους μωρό 9 μηνών

Στα πλάνα που μετέδωσε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ένας βαριάς τραυματισμένος μεταφέρεται στο νοσοκομείο της πόλης. Επέζησε από καθαρή τύχη, καθώς οι οβίδες έκαναν σουρωτήρι το σπίτι του.

Φωτογραφία: AP

Εικόνες χάους και καραβάνια προσφύγων 

Εικόνες πανικού, με  τους κατοίκους της πόλης Ρας Αλ Έιν να δοκιμάζονται για μια ακόμη φορά από  τον Ερντογάν. Άνθρωποι που βίωσαν στο πετσί τους  τις φρικαλεότητες των τζιχαντιστών, τώρα  έχουν να σώσουν της ζωή τους από το μένος του Σουλτάνου.

Αναζητούν ένα ασφαλές μέρος για να ζήσουν. Γεμίζουν τις καρότσες των οχημάτων κουβαλώντας  κουβέρτες  για να περάσουν τη νύχτα σε ασφαλές  μέρος που δεν θα  φτάνουν τα τουρκικά πυροβόλα. 

Φωτογραφία: AP

Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός: Έτοιμος για αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας

Μπροστά στη νέα  ανθρωπιστική κρίση  ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός δηλώνει έτοιμος για αποστολή βοήθειας.

ΥΠΕΞ: Ευθεία παραβίαση του διεθνούς δικαίου η εισβολή 

Το ελληνικό υπουργείο εξωτερικών ανησυχεί για το ξεσπίτωμα των αμάχων.

Αναγκαστικές μετακινήσεις πληθυσμών στο συριακό έδαφος και διά της βίας αλλοίωση των δημογραφικών δεδομένων, αποτελούν ευθεία παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου και ανακαλούν θλιβερότατες μνήμες.

Έκκληση στην Τουρκία «να λυπηθεί τους άμαχους» απευθύνει ο ΟΗΕ που δηλώνει έτοιμος να παράσχει ανθρωπιστική βοήθεια, ενώ το Κάιρο ζητά. έκτακτη συνεδρίαση του Αραβικού Συνδέσμου.

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top