Ένοχη η αστυνομικός που σκότωσε τον γείτονά της επειδή τον πέρασε για ληστή

Τον πυροβόλησε μέσα στο διαμέρισμά του ενώ έτρωγε αμέριμνος παγωτό

Δείτε στο video του Reuters πλάνα από τη δίκη της νεαρής αστυνομικού

Ένοχη για τον φόνο του γείτονά της κρίθηκε η πρώην αστυνομικός που τον σκότωσε εν ψυχρώ μέσα στο διαμέρισμά του, επειδή νόμιζε ότι ήταν ληστής.

Το περιστατικό είχε συμβεί στις 6 Σεπτεμβρίου του 2018. Η 31χρονη Άμπερ Γκάιγκερ είχε μόλις τελειώσει μια βάρδια 13,5 ωρών στη δουλειά της όταν επέστρεψε σπίτι της και μπήκε στο διαμέρισμα του 26χρονου Μπόθαμ Τζιν, νομίζοντας πως ήταν το δικό της.

Ο νεαρός λογιστής εκείνη την ώρα έτρωγε αμέριμνος ένα παγωτό στον καναπέ του σπιτιού του όταν η νεαρή αστυνομικός τον πυροβόλησε θανάσιμα, νομίζοντας πως κάποιος διαρρήκτης είχε εισβάλει στο διαμέρισμά της.

Οι κατήγοροι δε «χαρίστηκαν» στην Άμπερ Γκάιγκερ. Όπως τόνισαν, η πολύωρη βάρδια σε συνδυασμό με τα ερωτικά μηνύματα που εκείνη την ώρα αντάλλασσε στο κινητό με έναν συνάδελφό της, οδήγησαν σε μία σειρά μοιραίων λαθών, με αποτέλεσμα να εισβάλλει σαν «κομάντο» στο διαμέρισμα του άτυχου λογιστή και να του αφαιρέσει τη ζωή.

Η 31χρονη αστυνομικός. Φωτογραφία: Αssociated Press

Ο φόνος του Μπόθαμ Τζιν πυροδότησε έντονες αντιδράσεις και διαδηλώσεις στους δρόμους, ιδίως επειδή αρχικά οι εισαγγελικές αρχές εξέταζαν την πιθανότητα να ασκήσουν δίωξη στην 31χρονη Γκάιγκερ για ανθρωποκτονία εξ’ αμελείας.

Η ποινή της Γκάιγκερ δεν έχει ανακοινωθεί. Ωστόσο στο Τέξας η ανθρωποκτονία επισύρει υποχρεωτικά την ποινή των ισοβίων. 

Kατήγορος δείχνει στο δικαστήριο τη φωτογραφία του 26χρονου λογιστή. Φωτογραφία: Αssociated Press

Η 31χρονη κατέθεσε στη δίκη της –κάτι εξαιρετικά σπάνιο– και ζήτησε συγγνώμη, όμως υποστήριξε ότι πίστευε πως η ζωή της διέτρεχε κίνδυνο όταν τράβηξε τη σκανδάλη. 

«Λυπάμαι, λυπάμαι. Θα πρέπει να ζω μ' αυτό καθημερινά. Πυροβόλησα έναν αθώο άνθρωπο», είπε στους ενόρκους, οκτώ γυναίκες και τέσσερις άνδρες. 

Η αστυνομικός ξεσπά σε κλάματα κατά τη διάρκεια της δίκης. Φωτογραφία: Αssociated Press

Η εισαγγελία υποστήριξε επίσης ότι η Γκάιγκερ δε βοήθησε τον Τζιν ούτε όταν αντιλήφθηκε το λάθος της. Κάλεσε μεν το 911 (τις υπηρεσίες άμεσης βοήθειας) ζητώντας να στείλουν ασθενοφόρο, αλλά η ίδια δεν του χορήγησε τις πρώτες βοήθειες.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top