Ινδονησία: Προσπαθούσε να γλιτώσει από τον σεισμό και σκοτώθηκε σε τροχαίο

Τουλάχιστον ένας νεκρός, ένας αγνοούμενος και πολλές καταστροφές

Δείτε στο video του Reuters τις ζημιές που προκάλεσε ο σεισμός σε σχολείο της Ινδονησίας

Ισχυρός σεισμός μεγέθους 6,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε σημειώθηκε στις 08:46 τοπική ώρα (02:46 ώρα Ελλάδας), στην Ινδονησία.

Ακολούθησαν δεκάδες μετασεισμοί που σκόρπισαν τον πανικό στους κατοίκους της περιοχής. 

Σκοτώθηκε σε τροχαίο λόγω του σεισμού

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο σεισμός προκάλεσε μικρές υλικές ζημιές σε αρκετά κτίρια, αλλά και μία κατολίσθηση, όπως διευκρίνισε η ινδονησιακή υπηρεσία αντιμετώπισης καταστροφών. 

Ένας άνδρας σκοτώθηκε σε τροχαίο με μηχανή την ώρα που προσπαθούσε να γλιτώσει από τον σεισμό, ενώ ένας ακόμη αγνοείται μετά την κατολίσθηση, όπως δήλωσε εκπρόσωπος της υπηρεσίας. 

Το αμερικανικό ινστιτούτο γεωφυσικής (USGS), αναφέρει πως το επίκεντρο του σεισμού ήταν 37 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Αμπόν στην επαρχία Μολούκες.

«Ο σεισμός έγινε αισθητός σε όλη την Αμπόν και τα περίχωρά της», εξήγησε ο Ράχματ Τριγιόνο αξιωματούχος της υπηρεσίας μετεωρολογίας, κλίματος και γεωφυσικής της Ινδονησίας. 

Η Ινδονησία, ένα αρχιπέλαγος με 17.000 νησιά, βρίσκεται στο σημείο που ενώνονται τρεις τεκτονικές πλάκες, στη ζώνη του πυρός του Ειρηνικού, μια περιοχή με ισχυρή σεισμική δραστηριότητα. 

Στο αρχιπέλαγος υπάρχουν επίσης περισσότερα από 100 ενεργά ηφαίστεια.

Πέρυσι στα τέλη Σεπτεμβρίου σεισμός 7,5 βαθμών, που προκάλεσε και τσουνάμι, στο νησί Σουλαουέσι είχε προκαλέσει σοβαρές ζημιές στην περιοχή Πάλου. 

Περισσότεροι από 4.300 άνθρωποι σκοτώθηκαν και αγνοούνται. 


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top