Κύπρος: Ένταλμα σύλληψης για τον 16χρονο που κατέβασε την τουρκική σημαία

Το ψευδοκράτος ζητά να επιστραφεί η σημαία και η φωτογραφία του Ντενκτάς

«Ένταλμα σύλληψης» εναντίον του 16χρονου Ελληνοκύπριου, ο οποίος κατέβασε την Τουρκική σημαία από δημοτικό σχολείο στα Κατεχόμενα εξέδωσαν την Πέμπτη οι αρχές του ψευδοκράτους.

Κατεχόμενα: 16χρονος Ελληνοκύπριος κατέβασε την τουρκική σημαία από σχολείο

Σύμφωνα με γραπτή ανακοίνωση του γραφείου του αναπληρωτή πρωθυπουργού και υπουργού Εξωτερικών, Κουντρέτ Οζερσάι, έγιναν προσπάθειες μέσω των Ηνωμένων Εθνών, ώστε να επιστραφεί τόσο η τουρκική σημαία, όσο και η φωτογραφία του εκλιπόντα Τουρκοκύπριου ηγέτη.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι ο νεαρός μαθητής επέστρεψε στις ελεύθερες περιοχές από το οδόφραγμα της Περγάμου. Η ταυτοποίησή του έγινε μέσω της λίστας των Ελληνοκυπρίων που είχαν μεταβεί στο κατεχόμενο χωριό Λύση για τη γιορτή της Παναγίας, την περασμένη Κυριακή. 

Η οικογένεια του μαθητή είναι αναστατωμένη και έχει ζητήσει μέσω διαφόρων παραγόντων να μην δοθεί περαιτέρω έκταση σε μια αυθόρμητη ενέργεια.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Κυριακή, ο Ελληνοκύπριος μαθητής κατέβασε την τουρκική σημαία από δημοτικό σχολείο και μπήκε σε αίθουσα από όπου έσπασε μια κορνίζα με τη φωτογραφία του Ραούφ Ντενκτάς. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top