Πέθανε από ένα απλό... σπάσιμο ποδιού

Άσχημη κατάληξη είχε ένας κλασσικός τραυματισμός μιας δρομέα

Η άτυχη Σάρα μαζί με το σύζυγό της, λίγο μετά από τον τραυματισμό της .

Μια νεαρή μητέρα δύο παιδιών πέθανε, όταν έσπασε το πόδι της, τρέχοντας σε αγώνα δρομου. 

Η Sara - Jayne Roche είχε όνειρο ζωής να τρέξει σε έναν ημιμαραθώνιο πριν κλείσει τα 40, με σκοπό να συγκεντρώσει χρήματα για τους πάσχοντες από Parkison. Το όνειρο της  έγινε πραγματικότητα πριν από λίγο καιρό, οπότε και συμμετείχε στον ημιμαραθώνιο του Κάρντιφ, μαζί με το σύζυγο της,

Στο 10οχλμ, της κούρσας η Sara ένιωσε έντονο πόνο σε ένα από τα δύο γόνατα και αναγκάστηκε να εγκαταλείψει την προσπάθεια. Πέρασαν ατέλειωτες ημέρες και νύχτες αφόρητων πόνων και διαδοχικών επισκέψεων σε τρία διαφορετικά νοσοκομεία.

Κανένας, όμως, από τους γιατρούς, οι οποίοι εξέτασαν την 39χρονη, δε διαπίστωσε κάποιο σοβαρό πρόβλημα και περιορίστηκαν στη χορήγηση αντιφλεγμονικών χαπιών και παυσιπόνων.

Η πραγματικότητα,ωστόσο, αποδείχθηκε σκληρή για την Sara, η οποία στην πραγματικότητα είχε σπάσει το πόδι της. Η μη έγκαιρη διάγνωση του κατάγματος είχε συνέπεια να παρουσιαστεί πρόβλημα στο κυκλοφορικό και να δημιουργηθούν θρόμβοι στο αίμα. 

Η άτυχη γυναίκα πέθανε από καρδιακή προσβολή, 12 ημέρες μετά από τον τραυματισμό της.

Σύμφωνα με το σύζυγό της, ο οποίος προσέφυγε στη δικαιοσύνη, αποδίδοντας τον θάνατο της γυναίκας του σε ιατρικό λάθος, αρκούσε μία απλή ακτινοραφιία στο χτυπημένο γόνατο της 39χροης, προκειμένου να διαπιστωιθεί ότι υπέφερε από κάταγμα. 

Μία διάγνωση που όπως κατέληξε και o ιατροδικαστής, ο οποίος διενήργησε τη νεκροτομή στη σορό της Roche, θα είχε αποδειχθεί σωτήρια. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top