Αμέλια Έρχαρτ: Φως στο μυστήριο εξαφάνισης της πριγκίπισσας των αιθέρων

82 χρόνια μετά…

Ένα από τα πιο… αγαπημένα μυστήρια φαίνεται πως βρίσκει την απάντηση του, ύστερα από 82 χρόνια. Ο ωκεανογράφος που ανακάλυψε τον Τιτανικό ηγείται μεγάλης επιστημονικής αποστολής στον Ειρηνικό Ωκεανό με σκοπό να εντοπίσει τα χνάρια της Αμέλια Έρχαρτ

Στις 20 Μαΐου του 1937 η πριγκίπισσα των αιθέρων Αμέλια Έρχαρτ ανάβει τους κινητήρες του αεροπλάνου της και ξεκινά από τη Χαβάη για τον γύρω του κόσμου. Αυτά είναι τα τελευταία της πλάνα πριν την μοιραία εξαφάνιση της… 43 μέρες μετά, στις 2 Ιουλίου η Αμέλια και το μονοκινητήριο της χάνονται σαν μαγική εικόνα, τα σενάρια για το «πώς», «που» και «γιατί» πολλά και συνεχίζονται ύστερα από 82 χρόνια.

Σήμερα όμως έρχεται η απόλυτη ανατροπή, αφού η λύση σε ένα από τα διασημότερα μυστήρια του 20ου αιώνα, ίσως είναι πιο κοντά από ποτέ! Ο Αμερικανός Ρόμπερτ Μπάλαρντ, γνωστός από τον εντοπισμό του Τιτανικού, είναι αποφασισμένος να δώσει απάντηση στον πιο αγαπημένο γρίφο των ερευνητών κι όχι μόνο. Ο επίμονος ωκεανογράφος ηγείται μεγάλης διεπιστημονικής ομάδας που θα ακολουθήσει τα χνάρια της ιπτάμενης Αμέλια. 

Η αποστολή είναι υψηλής τεχνολογίας αφού πλοία, βαθυσκάφη ακόμα και ρομποτικά πλεούμενα με ραντάρ και θερμικές κάμερες θα ψάξουν στον Δυτικό Ειρηνικό Ωκεανό, κάνοντας την ίδια διαδρομή. Θα ξεκινήσουν από τη Νεα Γουινέα και θα φτάσουν στο νησί Μπούκα εκεί που χάθηκε το σήμα της Έρχαρτ. Ταυτόχρονα, αρχαιολόγοι θα οργώσουν την κοραλλιογενή ατόλη Nικουμαρόροo, δηλαδή 2.827 χιλιόμετρα από τον τελικό προορισμό της το νησί Χάουαρντ

Πρότυπο γυναίκας

Στις δεκαετίες του 1920 και 1930 η Αμέλια έσπαγε εναέρια ρεκόρ, διέλυε στερεότυπα, ήταν μια σούπερ σταρ και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού. Το μυστήριο της εξαφάνισής της έχει γίνει θρύλος, εμπνέοντας 53 ταινίες και σειρές, αλλά κι οκτώ τραγούδια.

Μπορεί η Αμέλια να μην κατάφερε τελικά να κάνει τον γύρο του κόσμου με το αεροπλάνο της, όμως ένα είναι σίγουρο... η μνήμη της έχει φτάσει στον απόλυτο προορισμό στην αθανασία!

Δείτε ολόκληρο το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του STAR

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top