Θρίλερ με το ιρανικό τάνκερ που κατευθύνεται προς την Καλαμάτα

Οι ελληνικές αρχές βρίσκονται σε επιφυλακή

Σε εξέλιξη βρίσκεται το θρίλερ με το ιρανικό πλοίο που απέπλευσε από το Γιβραλτάρ και φαίνεται ότι κατευθύνεται προς την Καλαμάτα. Σε επιφυλακή βρίσκονται οι ελληνικές αρχές. Ωστόσο, σύμφωνα με το Υπουργείο Ναυτιλίας δεν έχει υποβληθεί μέχρι στιγμής αίτημα για τον ελλιμενισμό του εν λόγω τάνκερ.

Οι ελληνικές αρχές βρίσκονται σε επιφυλακή. Το διπλωματικό θρίλερ χτυπά κόκκινο όσο δεν υπάρχουν επίσημες ανακοινώσεις για το ποιος είναι ο προορισμός του ιρανικού δεξαμενόπλοιου που απέπλευσε από Γιβραλτάρ.

Νωρίτερα, το πλοίο έπλεε νότια της Μάλαγας με κατεύθυνση το λιμάνι της Καλαμάτας στο οποίο αναμένεται να φτάσει μετά τις 26 Αυγούστου.

Ωστόσο, η ελληνική πλευρά δεν έχει δεχτεί κανένα αίτημα.

Οργισμένες οι Ηνωμένες Πολιτείες με τη Βρετανία

Οργισμένες οι Ηνωμένες Πολιτείες με τη Βρετανία που δεν έκανε τίποτα για να μην επιτραπεί στο τάνκερ να αποπλεύσει από το Γιβραλτάρ προειδοποιούν:
«Είναι σημαντικό για επιχειρήσεις και λιμενικές αρχές να γνωρίζουν ότι η όποια προσπάθεια βοήθειας σε τέτοιου είδους δεξαμενόπλοια θεωρείται υλική στήριξη σε οργανώσεις που οι ΗΠΑ θεωρούν τρομοκρατικές»

Το ΥΠΕΞ σε επικοινωνία με την αμερικανική πλευρά

Σύμφωνα με ελληνικές διπλωματικές πηγές, το υπουργείο εξωτερικών παρακολουθεί στενά το ζήτημα, ενώ βρίσκεται σε επικοινωνία με την αμερικανική πλευρά της οποίας οι θέσεις έχουν γνωστοποιηθεί όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά σε όλα τα κράτη και λιμάνια της Μεσογείου. 

Το Άντριαν Νταρίγια 1, κατελήφθη από άνδρες του βρετανικού ναυτικού στις 4 Ιουλίου καθώς μετέφερε 2.000.000 βαρέλια πετρέλαιο στη Συρία παραβιάζοντας τις ευρωπαϊκές κυρώσεις που έχουν επιβληθεί. Παρόλα αυτά, παρά τις πιέσεις της Ουάσιγκτον να μην επιτραπεί ο απόπλους του, το ανώτατο δικαστήριο του Γιβραλτάρ ξεκαθάρισε ότι τα μέτρα που έλαβαν οι Ηνωμένες Πολιτείες σε βάρος της Τεχεράνης μετά την αποχώρηση από τη συμφωνία για τα πυρηνικά δεν μπορούν να ισχύσουν στην ευρωπαϊκή ένωση.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top