Σκηνικό πολέμου στήνει καθημερινά η Άγκυρα

Ο Χουλουσί Ακάρ πήρε όπλο του «Αττίλα» στα χέρια

Σκηνικό πολέμου στήνει καθημερινά η Άγκυρα.

Αυτή τη φορά ο Τούρκος Άμυνας από τα Κατεχόμενα δεν έμεινε μόνο στις εμπρηστικές δηλώσεις. 

Πήρε στα χέρια του όπλο και μπροστά στην κάμερα της τουρκικής τηλεόρασης, άρχισε συμβολικά να σημαδεύει τους εχθρούς της Τουρκίας.

«Θα υπερασπιστούμε το δίκαιο μας και το δίκαιο των Τουρκοκυπρίων. Μη δοκιμάσει κανένας τη δύναμη μας. Μη περιμένει κανείς πως η Τουρκία των 82 εκατομμυρίων και η "Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου" δεν θα κάνουν κάτι, όταν εκείνοι θα κάνουν γεωτρήσεις αερίου πετρελαίου. Αυτό είναι αστείο, δεν μπορεί να συμβεί», είπε ο Χουλουσί Ακάρ.

Ο Ακάρ μετά τη στρατιωτική άσκηση στα κατεχόμενα επισκέφθηκε και τη φρεγάτα «Γκεμλίκ», η οποία συνοδεύει το γεωτρύπανο «Γιαβούζ» που βρίσκεται στα ανατολικά της Καρπασίας.

Πήρε μέρος σε σύσκεψη, ενώ μιλώντας στα μέλη του πληρώματος, τους αποκάλεσε φρουρούς της «Γαλάζιας Πατρίδας». Του προγράμματος, δηλαδή, της Αγκυρας να κάνει παράνομες γεωτρήσεις, στην κυπριακή ΑΟΖ.

Τη σκυτάλη των προκλητικών επισκέψεων στα κατεχόμενα παίρνει ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Φουάτ Οκτάι.

«Οι γεωτρήσεις μας στη Μεσόγειο θα συνεχιστούν με αποφασιστικότητα. Η Τουρκία θα προωθήσει τα δικαιώματά της με σταθερότητα και χωρίς να δείχνει δισταγμό, θα προστατέψει τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων», είπε.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top