Κόλαση στη Σιβηρία: Κάηκε έκταση ίση με το μέγεθος της Αλβανίας

Σαμάνοι ενώνουν τις δυνάμεις τους για να βρέξει

Μεγάλη είναι η οικολογική καταστροφή που συντελείται τις τελευταίες ημέρες στη Σιβηρία.

Πάνω από 28.000.000 στρέμματα στη λεγόμενη ζώνη ελέγχου (την πιο δύσκολα προσβάσιμη ζώνη) έχουν παραδοθεί στις φλόγες, ενώ η μεγαλύτερη έκταση  έχει καταγραφεί στην Γικαουτία, όπου έχουν παραδοθείς στις φλόγες 11.000.000 στρέμματα, στην περιοχή του Κρασνογιάρσκ (περισσότερα από 10.000.000 στρέμματα) και στην περιοχή του Ιρκούτσκ (περίπου 7.000.000 στρέμματα).

Σύμφωνα με το rt.com, η δασική έκταση που έχει υποστεί καταστροφή έχει το μέγεθος της Αλβανίας. Αν και το μέτωπο δεν απειλεί κατοικημένες περιοχές, αποτελεί μεγάλο πρόβλημα για τα δάση της Ρωσίας. Οι καπνοί έχουν φτάσει μέχρι τα Ουράλια, την Αλάσκα και τον Καναδά, ενώ δεν αποκλείεται να επηρεάσουν και τη Μόσχα.

Ο Ρώσος Πρωθυπουργός, Ντμίτρι Μεντβέντεφ, έδωσε εντολή στην αστυνομία να ερευνήσει τα αίτια της πυρκαγιάς προκειμένου να διαπιστωθεί αν πρόκειται για εμπρησμό ή όχι.

Εκτός από τα αεροσκάφη του ρωσικού υπουργείου Άμυνας τύπου Il-76 που έχουν επιστρατευθεί για να συμμετάσχουν στο έργο της κατάσβεσης των δασικών πυρκαγιών, τη βοήθειά τους έχουν προσφέρει και πολλοί σαμάνοι, οι οποίοι υποστηρίζουν πως θα «ενώσουν τις δυνάμεις» τους σήμερα για να βρέξει, κάνοντας μία λειτουργία-επίκληση στα πνεύματα, στα οποία όπως υποστηρίζουν «έχουν ήδη μιλήσει και έχουν την υποστήριξή τους».

Πώς φαίνονται οι πυρκαγιές από το διάστημα

Η Roskosmos (ρωσική υπηρεσία Διαστήματος) παρουσίασε στον ιστότοπο της μια δορυφορική φωτογραφία με τις δασικές πυρκαγιές στην Σιβηρία.

Νωρίτερα, όπως είχε ανακοινώσει από την NASA, ο καπνός από τις δασικές πυρκαγιές στην Σιβηρία έχει φθάσει στην Αλάσκα και στις δυτικές όχθες του Καναδά, όπου αναμείχθηκε με τον καπνό που προέρχεται από τις τοπικές δασικές πυρκαγιές

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία οι δασικές πυρκαγιές μαίνονται σε μια έκταση 30.000.000 στρεμμάτων. Το ρωσικό υπουργείο Εκτάκτων Αναγκών έχει καταγράψει 50 εστίες φωτιάς, ενώ σύμφωνα με τον πρώτο αναπληρωτή υπουργό Εκτάκτων Αναγκών, τον Αλεξάντρ Τσουπριάνιν, η έκταση που μαίνονται οι πυρκαγιές εξακολουθεί προς το παρόν να επεκτείνεται.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top