Στο στόχαστρο ο Σαλβίνι για τη βόλτα του γιου του με jet ski της αστυνομίας

Έξαλλοι οι Ιταλοί με τον υπουργό Εσωτερικών

Ο γιος Σαλβίνι πάνω στο jet ski

Ο Ματέο Σαλβίνι τα κατάφερε πάλι και βρέθηκε στα φώτα της δημοσιότητας, προκαλώντας θύελλα αντιδράσεων με τα τελευταία του κατορθώματα. Και αυτό γιατί, ο υπουργός Εσωτερικών της Ιταλίας και ηγέτης της ξενοφοβικής Λέγκας χρησιμοποίησε ένα jet ski της ιταλικής αστυνομίας για να κάνει ο γιος του βόλτα στη θάλασσα. 

Όλα συνέβησαν στο θέρετρο Μαρίτιμα του Μιλάνου, στο Papeete Beach. Εκεί ο Σαλβίνι περνά τις καθιερωμένες του διακοπές και κοντά στην ακτή περιπολούσαν jet ski της αστυνομίας. Ο Ιταλός υπουργός έπαιζε με τον γιο του στην παραλία ποδόσφαιρο, μέχρι που κλώτσησε τη μπάλα προς τη θάλασσα. 

Στο βίντεο που δημοσίευσε η εφημερίδα La Republica, ο Σαλβίνι ακούγεται να λέει «εγώ πάω στην ομπρέλα». Τότε ο γιος του σκαρφάλωσε στο jet ski πάνω στο οποίο βρισκόταν ένας αστυνομικός και ξεκίνησαν τις βόλτες στη θάλασσα. 

Όταν ο φωτογράφος της La Republica έγινε αντιληπτός, η φρουρά του Σαλβίνι επιχείρησε να τον απομακρύνει, ενώ ενεπλάκη και σε μια μακρά λογομαχία με τον ίδιο τον υπουργό, γιατί δεν τον άφηνε να καταγράψει το περιστατικό. Οι αστυνομικοί μάλιστα που βρίσκονταν εκεί τον απείλησαν ακόμα και με σύλληψη. 

Την ίδια στιγμή, ο γιος Σαλβίνι καθόταν στο τιμόνι του jet ski, φορώντας σωσίβιο και ακολουθώντας τις οδηγίες του αστυνομικού, και διασκέδαζε κοντά στην ακτή, οδηγώντας το πλωτό. Στις ερωτήσεις του δημοσιογράφου, ο αστυνομικός άρχισε να λογομαχεί μαζί του και να επιμένει πως πάνω στο τζετ σκι βρίσκεται μόνον ο συνάδελφός του.

Ενώ η λογομαχία μεταξύ αστυνομικών και δημοσιογράφου συνεχίζόταν με έντονο τρόπο στην παραλία, κάποιος φώναξε προς το jet ski να επιστρέψει στην ξηρά, αλλά μα βγει από ένα απομακρυσμένο σημείο της παραλίας, μακριά από αδιάκριτα βλέμματα και κινητά.

Το αστυνομικό τμήμα της Ραβένας διέταξε έρευνα «για πιθανή άπρεπη χρήση αστυνομικών μέσων». Τα κόμματα της αντιπολίτευσης δεν έχασαν την ευκαιρία να ανοίξουν πυρ ομαδόν κατά του «βοναπαρτισμού» του Σαλβίνι: «τα αστυνομικά μέσα έχουν αποστολή να εγγυώνται την ασφάλειά μας κι όχι να διασκεδάζουν την οικογένεια Σαλβίνι και οι αστυνομικοί δεν μπορούν να έρχονται σε δύσκολη θέση λόγω του σεβασμού προς τον υπουργό με κίνδυνο της ζωής τους και της ζωής του παιδιού», τόνισε ο Εμανουέλε Φιάνο του κεντροαριστερού Δημοκρατικού Κόμματος (PD).

Η γενικότερη εντύπωση είναι πως ο Σαλβίνι αυτή τη φορά ξεπέρασε τα όρια, καθώς το γεγονός αυτό είναι ανήκουστο στα χρονικά του υπουργείου. Αυτός ήταν ο λόγος που μετά την έκρηξη του σκανδάλου, ο υπουργός αναγκάσθηκε να ζητήσει δημοσίως συγγνώμη: «ο γιος μου πάνω σε τζετ σκι της αστυνομίας; Δικό μου πατρικό λάθος, καμία ευθύνη στους αστυνομικούς, τους οποίους μάλιστα ευχαριστώ γιατί καθημερινά διακινδυνεύουν τη ζωή τους για τη χώρα», τόνισε.

Παρά τη συγγνώμη του όμως, ο Σαλβίνι αναζωπύρωσε δύο ανησυχίες: αφ' ενός διότι για άλλη μία φορά αποδεικνύει πως δεν έχει κατανοήσει στο βάθος τη σημασία του ρόλου του στο υπουργείο, και αφ' ετέρου ότι θεωρεί εαυτόν υπεράνω των νόμων και πως είναι ικανός «ελαφρά τη καρδία» να παραβιάζει τους κανόνες και την κοινή λογική. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top