Έπιασαν επιβάτη αεροπλάνου με εκτοξευτήρα πυραύλων στη βαλίτσα

«Ένα απλό και συνηθισμένο σουβενίρ» απάντησε ο ιδιοκτήτης

εκτοξευτηρας πυραυλων

Έχουν δει κι έχουν δει περίεργα ευρήματα τα στελέχη των αεροδρομίων, αλλά αυτό που αντίκρισαν όταν άνοιξαν τη βαλίτσα ενός επιβάτη από το Τέξας, ούτε που το είχαν φανταστεί, καθώς ανακάλυψαν έναν… εκτοξευτήρα πυραύλων.

Το περιστατικό συνέβη χθες Δευτέρα στο διεθνές αεροδρόμιο Baltimore-Washington (BWI), που δεν είναι ούτε μια ώρα μακριά από την αμερικανική πρωτεύουσα.

Όπως ήταν φυσικό σήμανε συναγερμός. Μετά τον έλεγχο που έγινε ο επιβάτης που περίμενε να μετεπιβιβαστεί σε άλλο αεροπλάνο, παρουσίασε τον εκτοξευτήρα ως… «ένα απλό και συνηθισμένο σουβενίρ από το Κουβέιτ», εξηγώντας στους άνδρες ασφαλείας πως είναι στρατιωτικός εν ενεργεία.

 

 

«Μάλλον έπρεπε να ψωνίσει κανένα μπρελόκ!» σχολίασε με φλεγματικό χιούμορ η αμερικανική ομοσπονδιακή υπηρεσία ασφάλειας των μεταφορών και των συγκοινωνιών (TSA) στο Twitter.

«Ευτυχώς, το όπλο δεν λειτουργούσε. Κατασχέθηκε και παραδόθηκε στην πυροσβεστική», πρόσθεσε η υπηρεσία σε δελτίο Τύπου που δημοσιοποίησε. Έκρινε σκόπιμο να διευκρινίσει ακόμη πως επετράπη στον επιβάτη να επιβιβαστεί στην πτήση του. Με βάση τις φωτογραφίες που διένειμε η TSA, το όπλο είναι εκτοξευτήρας πυραύλων Griffin- «όπλο ακριβείας που προκαλεί ελάχιστες παράπλευρες απώλειες», υπερηφανεύεται η κατασκευάστριά του Raytheon.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top