Μπανγκλαντές: Πάνω από 100 οι νεκροί από τον μουσώνα

Ο ποταμός έφθασε στο υψηλότερο επίπεδό του από το 1975

μουσώνας

Περισσότεροι από 100 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τις πλημμύρες που προκάλεσε ο μουσώνας στο Μπανγκλαντές, όπου η στάθμη των υδάτων συνεχίζει να ανεβαίνει την Παρασκευή, όπως ανακοίνωσαν οι αρχές.

Περίπου 30 θάνατοι καταγράφηκαν από την Τετάρτη, με αποτέλεσμα ο αριθμός των νεκρών να ανέρχεται σε 114, σε έναν από τους χειρότερους απολογισμούς των τελευταίων ετών.

Τα περισσότερα από τα θύματα πνίγηκαν, άλλα παρασύρθηκαν από κατολισθήσεις, ενώ άλλοι πέθαναν από δάγκωμα ερπετών ή χτυπήθηκαν από κεραυνούς, όπως διευκρίνισαν οι αρχές.

Πέντε κορίτσια ηλικίας 6-18 ετών πνίγηκαν, αφού το πλοίο στο οποίο επέβαιναν ανετράπη σε ποταμό στην περιοχή Τζαμαλπούρ την Πέμπτη, είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο διοικητής της περιοχής, Άχμεντ Καμπίρ.

Η στάθμη του ποταμού Βραχμαπούτρα ανέβηκε σε δραματικά επίπεδα από την 10η Ιουλίου, επηρεάζοντας τις ζωές 1,2 εκατομμυρίων κατοίκων.

Ο ποταμός έφθασε στο υψηλότερο επίπεδό του από το 1975, τη χρονιά που οι αρχές άρχισαν τις μετρήσεις.

Συνολικά, πέντε εκατομμύρια άνθρωποι επλήγησαν από τις πλημμύρες από τη 10η Ιουλίου, εκ των οποίων εκατοντάδες χιλιάδες αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top