Ισπανία: Χάος προκλήθηκε από καταστροφικές πλημμύρες

Ένας άνδρας βρέθηκε νεκρός

Πλημμύρες

Ένας άνδρας βρέθηκε νεκρός την Τρίτη στη βόρεια Ισπανία, μετά τις καταρρακτώδεις βροχές και τις πλημμύρες που έπληξαν την περιοχή, με αποτέλεσμα να κλείσουν πολλοί δρόμοι και να διακοπούν τα δρομολόγια των τρένων.

Το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε ο άτυχος άνδρας παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά το βράδυ της Δευτέρας. Οι πυροσβέστες βρήκαν το πτώμα του τα ξημερώματα της Τρίτης στην κοινότητα Εσπρογκούι της Ναβάρας.

Οι εικόνες που μεταδίδουν τα ισπανικά μέσα ενημέρωσης αποκαλύπτουν το μέγεθος της καταστροφής με τα αυτοκίνητα, παρασυρμένα από τα νερά, να είναι στοιβαγμένα το ένα πάνω στο άλλο.

Χάος επικρατεί στους δρόμους της Ταφάλα, στην Ισπανία / Φωτογραφία: Associated Press

«Ήταν λες και η φύση χρησιμοποιούσε κανόνια για να μας βομβαρδίσει με νερό, τόση ήταν η βιαιότητα της νεροποντής», είπε στους δημοσιογράφους ο Χεσούς Αριθουμπιέτα, ο δήμαρχος της κοινότητας Ταφάλα. «Αν είχαμε προβλέψει ότι θα ανέβαινε η στάθμη του ποταμού, θα προειδοποιούσαμε τους κατοίκους να μετακινήσουν τα αυτοκίνητά τους. Όμως όλα έγιναν εν ριπή οφθαλμού», πρόσθεσε.

Η στάθμη του ποταμού, σε ορισμένα σημεία ανέβηκε από τα 11 εκατοστά στα 4 μέτρα μέσα σε λίγες ώρες. Ο όγκος του νερού που έπεσε ήταν τετραπλάσιος από εκείνον που προέβλεπαν αρχικά οι μετεωρολόγοι, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές.

Έξι επαρχιακοί δρόμοι παραμένουν ακόμη κλειστοί στη Ναβάρα. Στην Παμπλόνα, οι αρχές ανέβαλαν το βράδυ της Δευτέρας μια ταυρομαχία, εξαιτίας της βροχής.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top