Η άβολη στιγμή που η Ιβάνκα Τραμπ μπαίνει σφήνα σε συζήτηση ηγετών στη G20

Παρεμβαίνει ενώ μιλούν Μακρόν, Μέι, Λαγκάρντ και Τριντό

ιβανκα τραμπ

Σφοδρή κριτική δέχεται τις τελευταίες ώρες η Ιβάνκα Τραμπ για την παρουσία της στη Σύνοδο των G20, με πολλούς να σχολιάζουν ότι το να είσαι η «Πρώτη Κόρη» δε σημαίνει πως αυτό αποτελεί «επαγγελματικό προσόν».

Σαν να μην έφτανε αυτό, ένα video που κάνει τον γύρο του διαδικτύου και δημοσιεύτηκε αρχικά στον λογαριασμό της γαλλικής προεδρίας στο Instagram, δείχνει την άβολη στιγμή που η Ιβάνκα Τραμπ παρεμβαίνει απρόσκλητη σε ανεπίσημη συζήτηση μεταξύ του Εμανουέλ Μακρόν, της Τερέζα Μέι, του Τζάστιν Τριντό και της Κριστίν Λαγκάρντ.

Ο Πρωθυπουργός της Ιαπωνίας, Σίνζο Άμπε, η Ιβάνκα Τραμπ και ο Ντόναλντ Τραμπ.AP Photo/Susan Walsh

Την ώρα που οι ηγέτες της Γαλλίας, της Βρετανίας και του Καναδά συζητούν με την διευθύντρια του ΔΝΤ, η «Πρώτη Κόρη» μπαίνει σφήνα στην κουβέντα προκειμένου να εκφράσει κι εκείνη τη γνώμη της.

Χαρακτηριστική είναι η αντίδραση της Κριστίν Λαγκάρντ που την αγνοεί επιδεικτικά, σαν να μην υπάρχει στο περιβάλλον.

 

 

Μετά από αυτό το video που έγινε viral, το όνομα της Ιβάνκα Τραμπ στα social media, συνοδεύει το hashtag «#UnwantedIvanka («Ιβάνκα η ανεπιθύμητη»).

Μάλιστα πολλοί χρήστες κάνουν… πάρτι με αστεία memes, που παρουσιάζουν την «Πρώτη Κόρη» στην διάσκεψη της Γιάλτας με τον Ουίνστον Τσόρτσιλ, τον Φραγκλίνο Ρούζβελτ και τον Ιωσήφ Στάλιν, στην αμμουδιά που μετατράπηκε σε πεδίο μάχης κατά τη διάρκεια της απόβασης στη Νορμανδία, στη Σελήνη: Σε μια σειρά από φωτομοντάζ, η 37χρονη Ιβάνκα Τραμπ εικονίζεται να παρεμβαίνει αυτόκλητη σε διάφορα ιστορικά γεγονότα.

Η «Πρώτη Κόρη» στη Σύνοδο των G20. AP Photo/Susan Walsh

Να σημειωθεί ότι επισήμως η Ιβάνκα Τραμπ διατηρεί την ιδιότητα της συμβούλου του προέδρου πατέρα της.

Παρούσα, μαζί με τον σύζυγό της Τζάρεντ Κούσνερ, στην αντιπροσωπεία που συνόδευσε τον Ντόναλντ Τραμπ στην Οσάκα, βρισκόταν επίσης στο πλάι του πατέρα της όταν έκανε την ιστορική συνάντησή του με τον βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν, στην αποστρατιωτικοποιημένη ζώνη που χωρίζει τη Βόρεια από τη Νότια Κορέα.

Αριστερά η Τερέζα Μέι, στη μέση ο Τζάστιν Τριντό και δεξιά η Ιβάνκα Τραμπ. AP Photo/Susan Walsh

Το νεαρό ζευγάρι ταξιδεύει συχνά μαζί με τον Ρεπουμπλικάνο δισεκατομμυριούχο, ο οποίος του τείνει ευήκοα ώτα. Στον Τζάρεντ Κούσνερ εξάλλου έχει ανατεθεί βαρύ καθήκον: να καταρτίσει το αμερικανικό σχέδιο για την επίλυση της ισραηλινοπαλαιστινιακής διένεξης.

Ο Τραμπ δήλωσε τον Απρίλιο ότι εξέταζε το ενδεχόμενο να διορίσει την κόρη του επικεφαλής της Παγκόσμιας Τράπεζας, ή πρεσβεύτρια των ΗΠΑ στον ΟΗΕ.

Η Ιβάνκα Τραμπ μαζί με όλους τους ηγέτες. AP Photo/Susan Walsh

«Είναι αληθινή διπλωμάτισσα» και «πολύ καλή με τους αριθμούς», είχε πει ο Ρεπουμπλικάνος κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στο περιοδικό The Atlantic, προσθέτοντας ότι αποφάσισε να μην προχωρήσει για να μην κατηγορηθεί για «νεποτισμό».

Η Ιβάνκα Τραμπ χαιρετά την βασίλισσα Μάξιμα της Ολλανδίας. AP Photo/Susan Walsh

ΑAP Photo/Susan Walsh

Σίνζο Άμπε, Ιβάνκα και Ντόναλντ Τραμπ. Στο βάθος η Τερέζα Μέι και δίπλα της ο Τζάστιν Τριντό. AP Photo/Susan Walsh
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top