Τα «βρήκαν» Τραμπ-Ερντογάν- Σε 10 ημέρες οι πρώτοι S-400 στην Τουρκία

Δε θα επιβληθούν τελικά κυρώσεις από τις ΗΠΑ

Παράθυρο να μην επιβληθούν κυρώσεις στην Τουρκία για τους S400, άφησε ο πρόεδρος των ΗΠΑ,  Ντόναλντ Τραμπ κατά τη συνάντησή του με τον Ταγίπ Ερντογάν στο περιθώριο της συνόδου της Ομάδας των Είκοσι (G20) στην Ιαπωνία.

Μέσα σε δέκα ημέρες θα γίνει η πρώτη παράδοση συστοιχιών του ρωσικής κατασκευής συστήματος αντιαεροπορικής και αντιπυραυλικής άμυνας S-400, δήλωσε ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, όπως μετέδωσε το τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο NTV το βράδυ της Κυριακής. 

Τραμπ: Παράθυρο να μην επιβληθούν κυρώσεις στην Τουρκία για τους S400

Υπενθυμίζεται ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ έχει διαμηνύσει ότι η αγορά των S-400 ενδέχεται να πυροδοτήσει την εφαρμογή κυρώσεων. Όμως ο Ερντογάν υποστήριξε το Σάββατο πως ο Τραμπ, τον διαβεβαίωσε πως δε θα γίνει τελικά κάτι τέτοιο.

Συγκεκριμένα, μιλώντας σε δημοσιογράφους μετά τη σύνοδο κορυφής της G20 στην Οσάκα της Ιαπωνίας, όπου είχε διμερείς συνομιλίες με τον Τραμπ, ο Ερντογάν τόνισε ότι πιστεύει πως η διένεξη για τους S-400 θα ξεπεραστεί «χωρίς πρόβλημα» και πρόσθεσε πως ο αμερικανός ομόλογός του συντάχθηκε με την τουρκική θέση όσον αφορά την επίμαχη αγορά.

Ο Ερντογάν υποστήριξε επίσης ότι το ζήτημα της τουρκικής τράπεζας Halkbank, στην οποία έχουν επιβληθεί τιμωρητικά μέτρα αφού καταδικάστηκε από αμερικανικό δικαστήριο για παραβίαση των κυρώσεων σε βάρος του Ιράν, θα επιλυθεί σύντομα.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top