Ιαπωνία: Προσευχήθηκαν και ξεκίνησαν το κυνήγι φαλαινών μετά από 30 χρόνια

Αποχωρεί η χώρα από τη Διεθνή Επιτροπή Φαλαινοθηρίας

κυνήγι φαλαινών

Τη Δευτέρα η Ιαπωνία ξεκινά και πάλι το κυνήγι φαλαινών μετά από 30 χρόνια απαγόρευσης, καθώς, όπως ανακοίνωσε, αποχωρεί από τη Διεθνή Επιτροπή Φαλαινοθηρίας. 

Μετά από μια σύντομη τελετή προσευχής για καλό κυνήγι, οι ψαράδες θα βγουν και πάλι στις θάλασσες για να κυνηγήσουν τα τεράστια κοίτη. 

Η απόφαση της Ιαπωνίας να αποχωρήσει από τη Διεθνή Επιτροπή που προστατεύει την προστασία των παγκόσμιων πληθυσμών φαλαινών ελήφθη αφότου καταψήφισε την πρότασή της να επαναλάβει το εμπορικό κυνήγι ειδών, των οποίων οι πληθυσμοί έχουν ανακάμψει. 

Τα πρώτα πλοία που θα ξεκινήσουν και πάλι το κυνήγι των φαλαινών θα αναχωρήσουν από το Kushiro στο βόρειο νησί του Χοκάιντο, γεγονός που ήδη έχει προκαλέσει τη διεθνή καταδίκη της Ιαπωνίας από περιβαλλοντικές οργανώσεις. 

Σε επιστολή τους, ομάδες διατήρησης άγριας ζωής και προσωπικότητες, όπως οι Stephen Fry και Ricky Gervais, προέτρεψαν τους ηγέτες της G20 που φέτος φιλοξενείται στην Ιαπωνία, να οργανώσουν μια «παρέμβαση» στη σύνοδο κορυφής και να καταδικάσουν δημοσίως την εμπορική φαλαινοθηρία.

Η επιστολή ζητά να γίνει ξεκάθαρο πως η Ιαπωνία αποφάσισε κόντρα στη θέληση όλου του πλανήτη να σκοτώσει φάλαινες.  Η κυβέρνηση της Ιαπωνίας δε θα αποκαλύψει πόσα θαλάσσια θηλαστικά θα σκοτώσει παρά μόνο μετά την G20, για να αποφύγει αντιδράσεις.   
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top